Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 24 » Книжкова виставка «Нові книги – нові друзі»
18:31
Книжкова виставка «Нові книги – нові друзі»

Книжкова виставка «Нові книги – нові друзі»

 

Баркер К. Викрадач вічності.- К: Видавництво Старого Лева, 2017.- 200 с

Дім свят пана Гуда охоче приймає маленьких гостей і тішить їх нечуваними дивами. Дітлахи, стомлені від сірої буденності й надокучливих батьків, можуть тут відпочивати й розважатися донесхочу. Однак десятирічний Гарві Свік, трохи погостювавши в чарівному Домі, помічає, що не все так безхмарно. Шукаючи правду, хлопчик виявляє лихе обличчя Дому й дізнається, що за гостинність пана Гуда діти мусять розплачуватися найдорожчим, що в них є...

 

 

 

 

 

 

 

Маар П. Машина для здійснення бажань, або Суботик повергається в суботу.- Теза, 2016.- 188 с

Маленьке цікаве створіння Суботик має рожевий ніс п'ятачок та яскраво-руде волосся. Кожної суботи він повертається до пана Пляшкера, щоб поговорити та провести добре час. Але цього разу він прийшов в гості не з пустими руками, а з машиною для здійснення бажань. Яким чином вона працює і які бажання втілює в життя? Які завгодно! Вирощує серед кухні яблуню, в'їжджає на авто в сусідній будинок або доводить сусідського пана Амфібера до сказу. Цікава, захоплива, смішна книга, яка створить хороший та добрий настрій.

 

 

 

 

 

 

 


Егеланн Т. Таємниця катакомб.- Л: Видавництво Старого Лева, 2015.- 240 с: іл.

14-річний Роберт із мамою вирушають до Рима, щоб дослідити нещодавно віднайдені катакомби. І звісно ж, Роберт потайки прокрадається туди, щоб самому все розвідати. Але темні тунелі катакомб ховають більше таємниць і небезпек, аніж здається на перший погляд... Хлопчикові до рук потрапляє священний амулет, за яким століттями полюють ченці давнього ордену. Чи зможе Роберт розгадати таємницю Священної Зірки і з’ясувати, що означає стародавнє пророцтво? І чи зможе відвернути загрозу, що нависла над цілим світом?

 

 


 

 

 

 

 

 

Стронг Д. Канікули з близнятами.- Л: Видавництво Старого Лева, 2016.- 192 с.: іл.

А чи знаєте ви, хто така Василина-Капустина? А який стосунок має чубатий кінь до курчат? А хто переможе в двобої – коза чи велетенський пес? А як готувати кроликів до кролячих перегонів? Ні? То мерщій беріться читати нову книжку про пригоди Ніколаса та його невгамовної сімейки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Бердт В. Все починається в 13.- Л: Видавництво Старого Лева, 2017.- 224 с.

Герої нової повісті Валентина Бердта – підлітки, які опинилися влітку в селі, розраховуючи на страшенну нудьгу. Натомість вони потрапляють у справжні пригоди, не раз навіть містичні – з нічними походами на цвинтар, духами померлих, відьмами, екстрасенсами та паранормальними подіями, від яких уже не занудьгуєш, а навпаки – наковтаєшся страху…

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Кирпа Г. Тринадцятий місяць у році.- Л: Видавництво Старого Лева, 2017.- 224 с

Коли ростеш у незвичайній родині, в якій від тебе немає таємниць, як тут не бути трішки задорослою, як на свої 10 років? Коли твої батьки — письменники, дідусь і бабуся — колишні вчителі, мамині найближчі подруги — бібліотекарка і художниця, а менший двоюрідний братик щомісяця міняє професії — як тут не зростати допитливою й вигадливою дитиною? Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, кожну травинку й комашку, дощ і вітер — і ділиться своїми спостереженнями з нами. З цих розповідей перед очима постає особливий і зворушливий світ дитинства, де як рівні зустрічаються діти й дорослі.

 

 

 

 

 

 

 


Аудгільд Сульберг А. Суперкруті догралися.- Л: Видавництво Старого Лева, 2017.- 192 с

Раніше Анне Беа, Нільсові та їхнім друзям із найнижчої у школі касти не давали спокою суперкруті. Та, схоже, крутелиці так уже допекли одна одній і всім навколо, що з ними перестали рахуватися. Тепер друзі можуть перевести подих і разом святкувати свою несподівану свободу. Але чи так уже й легко бути суперкру-тими і популярними? Чи треба бути у вищій касті, щоб виступати у найкращому шкільному гурті? І чи зможуть нижча і вища касти знайти спільну мову? Все вирішиться під час найфантастичнішої гелловінської вечірки, на яку вас теж запрошено.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Гутовська-Адамчик М. Дівчата з 13-ї вулиці.- Л: Урбіно, 2014.- 240 с

Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Грьонтведт Н.Е.    Абсолютно не цілована.- Л: Видавництво Старого Лева, 2016

«Абсолютна нецілована» – друга книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт, написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.

 

 

 

 

 

 

 

 


Левкова А. Старшакласниця. Першокурсниця.- Л: Видавництво Старого Лева, 2017.- 336 с

У житті Лілії — переламний період: завершення школи та вступ в університет. У цей час відбувається стільки всього: кохання й «сотворения кумирів», перипетії взаємин із друзями та вчителями, розчарування — передусім у собі, але врешті-решт прийняття себе та інших такими, як вони є. Це час, коли обираєш професію, що визначатиме вектор твого життя; коли починаєш розуміти, в якій країні живеш, і усвідомлюєш себе її громадянкою... Тільки все це відбувається не зараз — Ліля переживала це на початку нашого століття, коли ще не було соцмереж, а мобільні телефони та комп’ютери вважали розкішшю. Про те, як це — бути підлітком на початку 2000-х, читай у щоденнику Лілії Маринник.

 

 

 

 

 

 

 


ГокінгтЛ., Гокінг С. Джорджі скарби космосу.- Л: Видавництво Старого Лева, 2016.- 312 с

Чому Земля така особлива, що саме на ній зародилося життя? Чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями? Що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті? Які зоряні системи називають потрійними? Відповіді на ці та багато інших питань шукають невгамовні і допитливі дітлахи, мандруючи космосом за допомогою чудо-комп’ютера. Вони сваряться і миряться, радіють і засмучуються, до нестями бояться і виявляють неабияку мужність – ну і, звісно, не завжди прислухаються до настанов дорослих. Але тільки задля того, щоб порятувати рідну планету Земля від страшної і таємничої небезпеки. Тож хутчій розгортай цю захопливу книгу, аби дізнатися, чи їм це вдасться!

 

 

 

 

 




Лірник С. Казки лірника Сашка, 2014.- 72 с

Не перевелись в Україні справжні козаки! 
Скільки зла не роби, а добро все одно переможе! 
Тільки справжній козак знає, як обхитрити чорта і навчити його співати козацьких пісень! 

 

 

 

 

 

 

 



Пипко А. Кілька історій для історії, 2016.- 450 с

Реальні люди. Реальні події. Зі сторінок книжки промовляє історія – віддалена й сьогоднішня. Промовляє словами і чином героїв, для яких найпосутнішими цінностями є правда, воля та гідність. А ще – любов до України...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобєд П. З-під Конотопа до Аризони: невигадані історії вояків армії УНР.- Видавництво "Місто НВ", 2017

Хоча книга й присвячена збройній боротьбі за незалежність України у 1917-1921 рр., та все ж вона не є стислим переказом підручника з історії. Автор пропонує читачеві місцевий вимір подій, які визначили долю країни. У дослідженні йдеться про Конотопський повіт Чернігівської губернії, що став ареною кривавих боїв трьох армій. Тут же наводяться спогади конотопських вояків, які билися під синьо-жовтим прапором проти білого і червоного ворога. Окремої уваги заслуговує біографічний довідник, що охоплює понад півтори сотні життєписів вояків Армії УНР та Армії Української Держави, які походили з Конотопського повіту і пов’язали своє життя зі службою в українському війську. Книга розрахована на військових істориків, краєзнавців, дослідників генеалогії і широке коло читачів.

 


 

Категорія: Виставки | Переглядів: 428 | Додав: admin | Теги: Книги, Сучасні українські письменники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024