Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

     Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». Довгий час Новер виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі- Лейн» у Лондоні. Розробив принципи героїчного балету та балету - трагедії. У 1759 вийшов його знаменитий працю «Листи про танець і балети», де Новер обгрунтував принципи балету - п'єси, який втілюється засобами дієвих пантомім і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.
     Цього дня, 29 квітня, весь танцюючий світ відзначає своє професійне свято - театри опери та балету, сучасні танцюваль ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: admin | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

Всесвітній день охорони праці     Міжнародна організація праці (МОП ) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
     Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам'ять про працівників, що загинули або постраждали на роботі.
     У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених пробле ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: admin | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

     26 квітня 1986 року о 1-23 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.
26 квітня 1986 року о 1-23 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.
     Лише наступного дня, після того як у Швеції за рівнем радіації визначили, що в Україні мала місце аварія, уряд СРСР повідомив про Чорнобильсь ... Читати далі »

Переглядів: 448 | Додав: admin | Дата: 26.04.2014 | Коментарі (0)

Шекспір

Вільям Шекспір     

Англійський драматург, поет і актор Вільям Шекспір народився 23 квітня 1564 року в Стратфорді-на-Ейвоні, графство Уорвікшір, Англія, у сімї торговця. Батько майбутнього драматурга торгував різними сільськогосподарськими товарами: ячменем, лісом, шерстю і в той же час був мером Стратфорда.

     Але вже з 1577 році торгівельні справи батька все йдуть все далі гірше, і хлопчик змушений був покинути граматич ... Читати далі »

Категорія: Знаменні дати | Переглядів: 469 | Додав: admin | Дата: 23.04.2014 | Коментарі (0)

     Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
     Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція було схвалено і отримала широку підтримку жителів штату. У 1882 році День Дерева був оголошений урядом Небраска офіційним святом штату, дата його припадала на 22 квітня. Через майже 100 років у 1970 році День Дерева був перейменований у День ... Читати далі »

Переглядів: 351 | Додав: admin | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (0)

12 квітня 1961 відбувся перший в світі орбітальний обліт Землі. За 108 хвилин радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» здійснив повний оборот навколо Землі, відкривши тим самим нову еру – еру пілотованих космічних польотів. На честь цієї знаменної події щороку, 12 квітня, відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики.
     Неозорі, таємничі простори космосу манили погляд людини з незапам’ятних часів. Але лише у двадцятому столітті наукові пізнання людства допомогли впритул підійти до втілення ідеї польоту людини в космос. У 30-х роках щосили йшла розробка рідинних ракетних двигунів, а вже 4 жовтня 1957 радянським вченим вдалося вперше запустити штучний супутник на орбіту Землі.
... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: admin | Дата: 12.04.2014 | Коментарі (0)

     Міжнародний день визволення в'язнів фашистських таборів — пам'ятна дата, що відзначається громадськими організаціями та окремими органами влади в Україні та колишніх республіках Радянського Союзу 11 квітня на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

     В березні 1945 року німецьке командування й основна частина охорони втекли з табору перед загрозою бути схопленими американськими військами. Тоді, безпосередньо перед прибуттям американців, на території Бухенвальду (найбільшого концентраційного табору) спалахує збройне повстання, організован ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: admin | Дата: 11.04.2014 | Коментарі (0)

Андрій Миколайович Лівицький

     Лівицький А.М.Народився Андрій Миколайович 9 квітня 1879 р. в Липляві Золотоноського повіту на Полтавщині у старій козацькій родині. Закінчив Колегію ім.Павла Галагана в Києві, згодом -  юридичний факультет Київського університету. Працював адвокатом і мировим суддею в Лубнах, Каневі, Золотоноші.

     Зі студентських років брав участь в українському національному русі, очолював студентську громаду в Києві. В 1901 р. став активним членом Революційної Української Партії (РУП) та головою відділу РУПу ... Читати далі »

Категорія: Знаменні дати | Переглядів: 460 | Додав: admin | Дата: 08.04.2014 | Коментарі (0)

  4 квітня 1949 року у Вашингтоні представниками 12-х країн - США, Великобританії, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів, Люксембурга, Канади, Данії, Ісландії, Норвегії та Португалії - підписано Північно-атлантичний пакт (НАТО) про воєнно-політичний союз, що ставив за мету колективний захист демократичних свобод і протидію комуністичній експансії.
У 1952 році до НАТО приєднались Греція і Туреччина, у 1955-у - ФРН. Цього ж року східноєвропейські країни на противагу НАТО створили свою військово-політичну організацію - Варшавський договір, - в котрій домінуючу роль відігравав Радянський Союз. У 1966 році, звинувативши США у порушенні умов договору 1949 року, з віськових структур НАТО вийшла Франція.
У 1982 році до Північно-атлантичного пакту приєдналась Іспанія, у 1990-у об'єднана Німеччина зайняла місце ФРН, ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: admin | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

Щорічно, починаючи з 1967 року, з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.Чарівному казкарю Андерсену належать романи, п'єси, вірші, проте в літературі він залишився, перш за все, як автор казок та історій, що склали 24 збірки. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира.

Біографія Андерсена теж нагадує казку, особливо якщо з довірою пос ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: admin | Дата: 02.04.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 »
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024