Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 10 » 11 січня - Всесвітній день "дякую"
16:39
11 січня - Всесвітній день "дякую"

11 січня -  Всесвітній день "дякую"

Нас з дитинства навчають казати чарівне слово "дякую". Воно виражає зичливість та повагу, а тому це слово вирішили вшанувати та запровадили на його честь свято. Всесвітній День "Дякую"відзначають 11 січня за ініціативою ООН та ЮНЕСКО. Запровадили таку дату аби нагадати людям про можливість гарних манер та вміння висловлювати вдячність, хоча є версія, що його спеціально придумала одна з американських компаній, що виробляють вітальні листівки, яка в такий спосіб просто хотіла збільшити свій прибуток. Як би там не було, тепер щорічно 11 січня є самої «ввічливою» датою в році.

Відомо, що слово «спасибі» народилося в XVI столітті з часто вимовного словосполучення «спаси Бог». Етимологи вважають, що за часів язичництва в побуті наших предків слова подяки звучали як «дякую» або «подякую», але з приходом християнства наші предки замінили їх вищезгаданої фразою.
Що цікаво, старовіри не говорять «спасибі», вважаючи, що це слово народилося з словосполучення «спаси Бай». Бай - це ім'я одного з язичницьких богів.
За деякими даними, вперше слово «спасибі» було зафіксовано в 1586 році в словнику-розмовнику, виданому в Парижі.
 Українське слово "дякувати" походить від свого німецького аналога.

Психологи переконані, що слова подяки мають магічні властивості і володіють особливою силою і енергетикою. Вони передають позитивні емоції та здатні заспокоїти і зігріти своїм теплом. Крім того слова вдячності здатні змінити наше життя на краще, бо вони налаштовують позитив та покращують взаємовідносини. Але лише тоді, коли вимовляються від щирого серця. А тому частіше кажіть «дякую» і тоді добрих справ у вашому житті буде більше.

Категорія: Знаменні дати | Переглядів: 510 | Додав: admin | Теги: Всесвітній день спасибі, 11 січня - Всесвітній день дякую | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024