Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 12 » 12 квітня - Всесвітній день авіації і космонавтики
09:03
12 квітня - Всесвітній день авіації і космонавтики

12 квітня 1961 відбувся перший в світі орбітальний обліт Землі. За 108 хвилин радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» здійснив повний оборот навколо Землі, відкривши тим самим нову еру – еру пілотованих космічних польотів. На честь цієї знаменної події щороку, 12 квітня, відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики.
     Неозорі, таємничі простори космосу манили погляд людини з незапам’ятних часів. Але лише у двадцятому столітті наукові пізнання людства допомогли впритул підійти до втілення ідеї польоту людини в космос. У 30-х роках щосили йшла розробка рідинних ракетних двигунів, а вже 4 жовтня 1957 радянським вченим вдалося вперше запустити штучний супутник на орбіту Землі.

     Космічний корабель на якому Гагарін здійснив свій політ був першим у серії радянських космічних кораблів «Восток». Однак, перш ніж перша людина полетів в космос, відбулося кілька тренувальних польотів з різними тваринами на борту. Безсумнівно, найбільш відомі з них – це собаки Білка та Стрілка. Білку та Стрілку першими вдалося здійснити політ навколо Землі і повернутися назад живими і здоровими.Білка і Стрілка

     Сьогодні, через майже півстоліття після першого польоту людини в космос, космічна галузь активно розвивається. Автоматичні зонди і апарати вже відвідали Місяць і Марс, взяли зразки грунту з Венери

     Навколо Землі обертаються сотні і тисячі супутників, без яких ми вже не уявляємо собі сучасні телекомунікації. А з 1988 року на орбіту запущена Міжнародна космічна станція (МКС) – спільний космічний проект шістнадцяти країн, серед яких Росія і США, Франція і Великобританія, Німеччина, Японія та інші.

Переглядів: 423 | Додав: admin | Теги: Всесвітній день авіації і космонавт, бібліотека хотівського НВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024