Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 3 » 3 березня - Всесвітній день дикої природи
14:39
3 березня - Всесвітній день дикої природи

3 березня - Всесвітній день дикої природи

3 березня 1973 року у м. Вашингтон була прийнята Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою знищення (CITES). Тому, дата Всесвітнього дня дикої природи була обрана зовсім не випадково.

CITES є однією з найбільших угод з охорони дикої природи. Участь у ній добровільна, однак дотримання її положень для всіх членів є обов’язковим. На даний час до Конвенції долучилось майже 180 держав, в тому числі, і Україна (14 травня 1999 року).

Мета конвенції полягає в наданні гарантій, що міжнародна торгівля дикими тваринами і рослинами не створює загрози їх виживанню. CITES вимагає, щоб весь імпорт, експорт, реекспорт та інтродукція тварин та рослин проводилися на підставі дозволів та сертифікатів. Зараз приблизно 6000 видів тварин і 30 000 видів рослин перебувають під охороною CITES проти надмірної їх експлуатації в результаті міжнародної торгівлі.

Темою цьогорічного Дня дикої природи є «Великі кішки: хижаки під загрозою».

 

 

 

Червона книга України.- Х:Торсінг плюс,  2012.- 480 с

У виданні приведений повний список видів, занесених до Червоної книги України (згідно з нормативним виданням 2009 p.),їх короткі описи, причини зникання, заходи та законодавчі підстави їх охорони. Четверте видання доповнене новітньою інформацією про поширення видів та ін. Окремий розділ присвячений залученню любителів природи до збереження рідкісних видів. Видання розраховане на державні та громадські установи та організації, навчальні заклади, широкі кола природокористувачів та активістів екологічного руху

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Собко В.Г. Стежинами Червоної книги. — 2.вид., доп. — К. : Урожай, 2007. — 280с. : іл. — Бібліогр.: с. 271.

Розповідається про рідкісні та зникаючі види рослин, їхнє важливе народногосподарське значення. Шанувальникам природи буде цікаво довідатися про особливості цих рослин, причини їх зникнення та способи відновлення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світ лісу: Пер. з фр./Авт. тексту А.Ейнар; Іл..: М.-К. Лемейєр, Б.Алюнні. -К.: Махаон-Україна, 2007. - 128 с.: іл..- (Дитяча енциклопедія "Махаон") 

Про дивовижний світ лісів Землі, про їхнє виникнення і значення для планети, про мешканців тайги і савани, широколистяних і дощових лісів, про заходи щодо їх збереження, - про все це ти зможеш дізнатися, гортаючи сторінки цієї яскравої енциклопедії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Світ моря. -К.: Махаон-Україна, 2007. - 124 с.: іл..- (Дитяча енциклопедія "Махаон") 

Як зародилося життя на Землі? Чому море солоне? Як виглядає морське дно? Що таке «підводні курці»? Чому Мертве море отримало таку назву? Корали - це камені або тварини? Кого з китів прозвали «морський канаркою»? Чи може новонароджений важити дві тонни? Чи всі акули небезпечні? Якої довжини морські черв'яки? Чистять чи риби зуби? Чому восьминіг червоніє? Чи вміють морські птахи пірнати? Хто пасеться на підводних луках? Де шукати чорне золото? Які скарби сховані в підводних комор? Відповіді на ці та багато інших питань юні читачі знайдуть у цій прекрасно ілюстрованій книзі, що представляє воістину невичерпне джерело корисну інформацію.

 

 

 

 

 

 

 



Україна. Живий світ : дитяча енциклопедія / Олександра Цеханська, Дмитро Стрєлков. - Харків : Ранок, 2008. - 126 с. : кол. іл., фото. кол. ; 26 см. - Алф. покажч. видів: с. 125-126

Багата й різноманітна природа України. Рослини надають кожному з її ландшафтів неповторної своєрідності. Її мальовничі гори, квітучі долини, густі ліси і широкі ріки населені цікавими, а відтак рідкісними тваринами. Про їхнє життя та звички, дбайливе ставлення до рідної природи розповідає запропонована енциклопедія.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рослини. Дитяча енциклопедія.- Х:Фоліо, 2006.- 318 с

Ця дитяча енциклопедія має на меті розширити уявлення юних читачів про розвиток царства рослин, особливості функціонування рослинних організмів, їхній життєвий цикл та способи пристосування до навколишнього середовища в усіх регіонах планети. Книга також допоможе усвідомити, яке місце посідають зелені мешканці у житті людей та тварин, зрозуміти велику цінність кожної рослини та необхідність збереження рослинного світу в усьому його розмаїтті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дивовижні рослини: Ілюстрована енциклопедія.- Х:Чайка, 2012.- 64 с

Нас оточують найрізноманітніші рослини: звичні й химерні, яскраві і майже непомітні, гігантські і мікроскопічні, корисні і небезпечні. А чи знаєте ви, що горошини чорного перцю цінувалися на вагу золота й іноді замінювали гроші, а розкішні магнолії, що прикрашають парки теплих південних країн, існували вже майже 100 мільйонів років тому? Про це та багато про що інше розповідає наша енциклопедія.
Книга адресована широкому колу читачів і стане гарним доповненням до шкільного курсу ботаніки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рослини: для дітей серед. шк. віку / авт.-упоряд. В. В. Мирошнікова [та ін.]. - Х. : Фоліо, 2006. - 318 с.: іл. - (Дитяча енциклопедія). - Бібліогр.: с. 314-315.

Ця дитяча енциклопедія має на меті розширити уявлення юних читачів про розвиток царства рослин. Їхній життєвий цикл та способи пристосування до навколишнього середовища в усіх регіонах планети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тваринний світ : цікаві, дивні, незвичайні : [наук.-попул. вид. : для дітей] / упоряд. І. В. Гончаренко. - Харків : Промінь, 2003. - 64 с. : ілюстр. - (Ілюстрована енциклопедія).

 Ілюстроване видання розповідає про унікальні здібності тварин, про їх загадкову поведінку в деяких ситуаціях, про тварин із найяскравішим забарвленням.

Категорія: Виставки | Переглядів: 523 | Додав: admin | Теги: загроза знищення, Охорона, Фауна, Книжкова виставка, флора, Всесвітній день дикої природи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024