Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 10 » Віртуальна виставка по бібліотеці "Книги в дарунок школі"
13:17
Віртуальна виставка по бібліотеці "Книги в дарунок школі"

До вашої уваги пропонуємо переглянути останні книги, що надійшли до нашої бібліотеці в якості подарунків

 

 "100 казок" - одна із найкращих збірок українських казок. Три томи утворюють чудову підбірку вишукано проілюстрованих казок. Казки підбирав Іван Малкович, а ілюстрували знані художники Владислав Єрко, Катерина Штанко, Кость Лавро та інші. 

Перелік казок: Зайчикова кашка. Колобок. Півник і курочка. Кобиляча голова. Заєць та їжак. Коза-дереза. Про бідного парубка й царівну. Цап та баран. Петро і меч-гартованець. Як різник цвірінькав. Легінь, що повернув людям сонце, місяць і зорі. Мудра дівчина. Рак-неборак та його вірна дружина. Іван-Побиван. Торба з королем. Летючий корабель. Чарівне горнятко. Як Іван царя перебрехав. Князівна-жаба. Як лисичка лева одурила. Казка про липку і зажерливу бабу. Золотий червінець. Іван Голик та його брат. Калиточка. Про Невмираку. Хлопчикова молитва. Котигорошко.

 

 

 

  Абліцов В. Український Все-Світ.

Книга нарисів українського журналіста, громадсько-політичного діяча, головного редактора журналу "Державна справа", присвячених як визначним діячам України, так і вихідцям з українських теренів, розпорошених вітрами історії по всій планеті.

 

 

 

 

 

 

 

  Повна ілюстрована енциклопедія. Античний світ.

У книжці описаний один із найцікавіших періодів всесвітньої історії. Розповідається про виникнення перших цивілізацій на нашій планеті, про спосіб життя у стародавніх містах на території Месопотамії, Греції, Риму. Захоплююча розповідь про важливі події в політичному, культурному і повсякденному житті великих народів нікого не залишить байдужим. Чудові ілюстрації знайомлять читача з видатними особистостями античності, величними спорудами і витворами мистецтва, виконаними талановитими майстрами. Енциклопедія містить багатий довідковий матеріал. Для дітей від 10 років та для їхніх батьків.

 

 

 

 

  Бабель И. Одесские рассказы. Конармия

   Есть произведения, которые не устаревают никогда: каждое поколение читателей открывает их для себя заново. К таким произведениям относятся и «Одесские рассказы» Исаака Бабеля (1894-1940). Пересказать их невозможно — нужно просто прочитать.
... Одесса, море, Молдаванка, Король и его подданные, страсть, любовь, деньги, благородные разбойники — это все рассказы Бабеля.
   В гражданскую с Первой Конной армией писатель прошел трудными дорогами войны. Суровые и кровавые события тех лет нашли отражение в конармейском цикле его рассказов «Конармия».

 

 

 

 

 

 

    Багрицкий Э. Дума про Опанаса. Поэзия.

   В поэме Багрицкого «Дума про Опанаса» показано трагическое противоборство украинского деревенского парня Опанаса, который мечтает о тихой крестьянской жизни на своей вольной Украине, и комиссара-еврея Иосифа Когана, отстаивающего «высшую» истину мировой революции.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Білоус Д.Г.  Мандрівка в Країну Чеснот.

   Остання книга автора стала творчим підсумком видатного українського письменника, вершиною життєвої філософії поета-академіка. Усі твори, що увійшли до книги, мають автобіографічну основу віршованих сюжетів. В них утверджується українська національна ідея, розповідається про світ духовних скарбів казкової Країни Чеснот, у мандрівку до якої запрошує своїх читачів автор.

 

 

 

 

 

 

 

     І. А. Коляда Богдан Хмельницький

    Богдан Хмельницький був не першим, хто розпочав боротьбу за свободу України. Але саме йому вдалося створити боєздатну армію, сформувати систему гетьманської влади і почати розбудовувати державу. Завдяки діяльності Хмельницького майже все українство, незважаючи на станові інтереси, виступило єдиною як ніколи силою в боротьбі за національне визволення. І хоча Великому Гетьманові не все вдалося зробити для збереження державності, його діяльність не тільки визначила долю самої України, а й відчутно вплинула на тогочасне європейське політичне життя.

 

 

 

 

 

     Борис Чичибабин. Избранные стихотворения

   В книгу включены стихотворения выдающегося поэта ХХ века Бориса Алексеевича Чичибабина (1923—1994), который со студенческой скамьи попал по навету в Вятлаг, пережил после освобождения годы отверженности, замалчивания... и выстоял. Его поэзия — это своеобразный портрет эпохи, школа любви и добра. Чичибабинские стихи и в рукописных сборниках 1950-х годов, и в опубликованных книгах 1960-х, изуродованных цензурой, и в сборниках перестроечных годов, принесших поэту признание, поражают открытостью и честностью человека, который писал о Главном в своей жизни, в жизни своего народа.

 

 

 

 

 

 

   Данте Аліг'єрі Божественна комедія

  Серед пам'яток світової літератури геніальна «Божественна комедія» Данте Аліг'єрі (1265—1321) посідає одне з чільних місць. У своєму найграндіознішому витворі в символічно-алегоричній формі поет зобразив драматичну долю людської душі: її «загибель» у пеклі, «переродження» в чистилищі, тріумф у раю. Поема Данте є найзнач-нішим явищем Високого середньовіччя і певною мірою передвістям культури Відродження.

 

 

 

 

 

 

 

 

   Динозаври (Енциклопедія Чомучки)

   У дитини завжди стільки запитань «чому?». Як відповісти на них усі? У цьому вам допоможуть книги серії «Енциклопедія Чомучки». Разом з ними найбільші таємниці природи відкриються вашому малюку, а велика кількість інформативних ілюстрацій допоможе зробити процес пізнання ще цікавішим.
    Запропоноване видання у легкій та доступній формі розповість дитині про динозаврів – великих і маленьких, рослиноїдних і хижаків, спритних і повільних. А на додаток – ще багато цікавої інформації.

 

 

 

 

 

 

    Дітям про все на світі. Популярна дитяча енциклопедія: книга 7

    Дітям властива допитливість, їм цікаво пізнавати світ, дістаючи відповіді на всі свої численні запитання. 
Ця книга присвячена життю на Землі — великому розмаїттю рослин та тварин, що існують в усіх куточках планети:
      - високо в горах і
      - глибоко під водою,
      - у пекучих пустелях і
      - в льодовиках на полюсах,
      - у безкраїх степах і
      - у лісових хащах — в умовах різних кліматичних поясів та природних зон.

 

 

 

 

    Дивовижні рослини: Ілюстрована енциклопедія. В.В. Борзова

   Нас оточують найрізноманітніші рослини: звичні й химерні, яскраві і майже непомітні, гігантські і мікроскопічні, корисні і небезпечні. А чи знаєте ви, що горошини чорного перцю цінувалися на вагу золота й іноді замінювали гроші, а розкішні магнолії, що прикрашають парки теплих південних країн, існували вже майже 100 мільйонів років тому? Про це та багато про що інше розповідає наша енциклопедія.
 Книга адресована широкому колу читачів і стане гарним доповненням до шкільного курсу ботаніки.

 

 

 

 

 

 

    В.П.Товстий Гетьмани України

     Книга розповідає про минуле нашої рідної України, про народження козаччини, боротьбу запорозьких козаків з ворогами українського народу. Книга присвячена тим, хто з сивої давнини боровся за незалежність України — людям, які вражають своїм сильним духом. Вони усім єством вболівали за долю Батьківщини, боролися за об’єднання Правобережної та Лівобережної України.      Читач дізнається, як Україна крок за кроком йшла до своєї незалежності.

 

 

 

 

 

 

    Катаев В. Волны Черного моря. Том 1. Белеет парус одинокий. Хуторок в степи.

    Валентин Петрович Катаев (1897-1986) - русский советский писатель, драматург, поэт. Эпопея "Волны Черного моря", состоящая из четырех частей, стала настольной книгой для нескольких поколений читателей.
     В этот том вошли повести "Белеет парус одинокий" и "Хуторок в степи".
     Действие первого романа происходит в Одессе в 1905 году. Братья Петя и Павлик Бачей с отцом возвращаются с летнего отдыха в город. Революционные события настигают их просто по дороге - они спасают матроса с восставшего броненосца "Потемкин" от преследующих его стражников. Так революция входит в жизнь Пети и его друга Гаврика Черноиваненко, простого рыбацкого мальчишки. Продолжение истории жизни ребят описано в романе "Хуторок в степи". Повзрослевших героев ожидает множество приключений, революционные события полностью меняют их жизнь.

 

 

 

 

     Катаев Валентин - Волны Черного моря: Зимний ветер

    Перед вами роман Зимний ветер - произведение известного советского писателя Валентина Петровича Катаева. Этим романом писатель завершил свой многолетний труд - эпопею Волны Черного моря, в которую входят Белеет парус одинокий, Хуторок в степи, Зимний ветер и За власть Советов (Катакомбы) - книги, завоевавшие искреннюю любовь и подлинное признание у широких слоев читателей - юных и взрослых.
В этом романе вы встретитесь со своими давними знакомыми - мальчиками Петей Бачеем и Гавриком Черноиваненко, теперь уже выросшими и вступившими в пору зрелости, матросом-потемкинцем Родионом Жуковым, учителем Василием Петровичем - отцом Пети, славными бойцами революции - большевиками-черноморцами. Время, описанное в романе, полно напряженных, подлинно драматических событий. Это семнадцатый и восемнадцатый годы, дни, когда на юг России врывается ветер Октябрьской революции и большевики-черноморцы, вдохновленные партией, Лениным, устанавливают у себя, в родной Одессе, Советскую власть. Взволнованно изображенные картины народной жизни переносят нас в то суровое и прекрасное время, когда только еще закладывались основы нашего Сегодня. На долю большевиков-черноморцев выпадают тяжелейшие испытания: враги революции не уступают своих позиций без боя, но, как они ни сопротивляются, как ни бесчинствуют, участь их уже решена... Народная власть, мир и труд побеждают!

 

     Валентин Катаев: Волны Черного моря. Том 2. Зимний ветер. За власть Советов
    В этот том вошли повести "Зимний ветер" и "За власть Советов", продолжающие рассказывать о судьбах полюбившихся героев.
...Прапорщик Петр Бачей осенью после ранения попадает в госпиталь в родной Одессе. Он не хочет возвращаться на фронт, где мало порядка и все выглядит совсем безнадежно, ведь близится к концу 1917 год. Его друг Гаврик Черноиваненко полностью отдан революционной борьбе. На долю друзей выпадают большие испытания. Завершающий эпопею роман "За власть Советов" рассказывает о жизни и борьбе героев в катакомбах во время оккупации Одессы немецко-фашистскими захватчиками.

 

 

 

 

 

 

   Хаврусь С. Любов і мрії мудрого Нечуя

   Літературознавчі розвідки : до 175-річчя з дня народження Івана Нечуя-Левицького 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Брайан Хотон  Великие тайны и загадки истории

    Самое полное собрание уникальных сведений о древних чудесах!
Множество черно-белых иллюстраций!
Если вы интересуетесь тайнами и загадками прошлого, то лучшего издания вам не найти. Здесь собраны воедино все имеющиеся сведения по этой теме, которые пришлось бы искать в разных источниках. Они разделены на три части: "Удивительные места", "Необычные находки" и "Загадочные люди". Книга написана известным археологом в яркой, доступной форме и основана на новейших данных научных исследований. Такой сбалансированный подход отличает ее от других подобных изданий. Автор ищет разгадки - и предлагает присоединиться к нему в поисках истины.

 

 

 

 

 

    М. Коцюбинський Тіні забутих предків. Новели 

   Михайло Коцюбинський — самобутній письменник, що збагатив світову літературу проникливими творами. Він відкрив у вітчизняній літературі сторінку модерну та імпресіонізму.
   Ця книга, одна з найкращих в усій українській літературі, розповідає про кохання гуцульських Ромео та Джульєтти і приголомшує драматизмом подій та доль.

 

 

 

 

 

 

   Антон Копинець Іван Сила на прізвисько «Кротон»

   «Іван Сила на прізвисько «Кротон» - це повна, авторська та неспотворена цензурою версія авантюрно-пригодницького роману закарпатського письменника Антона Копинця, написаного ним 1969 року. Письменник був близьким другом Івана Сили (справжнє прізвище атлета Фірцак), проводив з ним багато часу, записуючи думки та коментарі, які видав через два роки після смерті богатиря. Надрукований у 1972 році варіант роману значно коротший за рукопис. Лише в 2012 році рукопис роману повернувся в родину нащадків письменника Антона Копинця, і зараз читач матиме можливість ознайомитися з повною версією життєпису славетного атлета. Книга вийшла друком у 2014 році у видавництві мистецької агенції «Наш Формат». Роман щедро проілюстровано фотографіями із життя як самого Івана Фірцака, так і Антона Копинця. Автор обкладинки книги - відомий український плакатист та художник Андрій Єрмоленко.

 

 

 

 

    В.Г.Короленко Дети подземелья. Дневники  

     В.Г.Короленко  изображает тяжелую  жизнь  городской бедноты  в  царской России,  с нежностью и любовью пишет о детях, которые в условиях бесправия и нищеты умеют ценить дружбу и человеческую отзывчивость.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Іван Котляревський Енеїда. Наталка  Полтавка 

   Комедія «Енеїда» дала поштовх до розвитку сучасної української літератури. Опера «Наталка Полтавка», поставлена за одноіменною п`єсою Івана Котляревського, стала класикою оперного мистецтва. Твори Котляревського включені до учбової програми шкіл та вищих навчальних закладів.

 

 

 

 

 

 

 

 

   Григорій Квітка-Основ`яненко Конотопська відьма. Сватання на Гончарівці. Шельменко-денщик

   Найвідоміші, улюблені читачами від мала до велика твори одного з найвидатніших класиків української літератури — Григорія Квітки-Основ`яненка. Його називають засновником так званої нової української прози.
Відпочиньте і посмійтеся при читанні повісті «Конотопська Відьма» і комедії «Сватання на Гончарівці».
Колорит українських традицій та народний містицизм не дадуть відірватися від читання книги!

 

 

 

 

 

 

    Моя Україна. Атлас

    На відміну від багатьох сучасних видань для дітей, де інформація представлена у вигляді текстів і малюнків, в атласі головний тематичний зміст подано на картах, а тексти і малюнки тільки доповнюють їх. У наочній і доступній формі подаються відомості про нашу державу. Атлас складається з 15-ти карт, що розміщені на розворотах

 

 

 

 

 

 

 

    Антін Мухарський. Майдан. (R)еволюція духу. Каталог-альманах. 
    "Видання розраховане на коло читачів, яким цікава контраверсійна точка зору на українську історію, політику і культуру. Великий повнокольоровий альманах (також паралельно видано і книгу з ч\б друком) – це калейдоскоп, в якому зібрані відверті й критичні погляди на Українську революцію 2013-14 рр., емоції без купюр і деталі, що залишились за кадром медіа. Це все є частиною масштабного мистецько-культурологічного проекту, до якого також входить однойменний документальний фільм, присвячений подвигам рядових бійців, волонтерів, медиків і громадських активістів Майдану.

 

 

 

 

 

     Найцікавіші казки України 

    В книзі зібрані українські народні казки такі, як: "Кіт і собака", "Богдана", "Пани, хома та гуска", "Лисиця та їжак", "Сірко", "Заяче сало", "Горобець та лисиця", "Диво небачене", "Їжачкові загадки", "Яка любов найліпша", "Коза", "Довгомудрик", "Батьків скарб", "Мурко й Бурко", "Лисиця і сокіл", "Три брати і кицька", "Сто вовків", "Докучливі казки", "Курочка ряба"  та інші.

 

 

 

 

 

 

 

    І. Нечуй-Левицький Кайдашева сім`я. Гетьман Іван Виговський

   Перу класика української літератури належать десятки прозових і драматичних творів, історичних досліджень, які увійшли в скарбницю вітчизняної літератури.
Одним з найяскравіших творів письменника є повість «Кайдашева сім`я». Реалістичний соціально-побутовий твір на матеріалі повсякденного життя селянства розкриває непересічну вдачу українського народу.
    «Гетьман Іван Виговський» — своєрідне художнє полотно, де герої випробовуються владою та багатством.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Некрасов В. В окопах Сталинграда

   "В окопах Сталинграда" - самая известная книга Виктора Платоновича Некрасова (1911-1987), прозаика, занимающего в истории русской литературы особое место. Наследник древнего дворянского рода, "солдат, мушкетер, гуляка", по словам Андрея Синявского, "вольный зевака и веселый богохульник", в котором слышалось "пушкинское дыхание", он сделал поистине аристократическую карьеру - защищал родину и писал книги. Небольшая повесть, опубликованная в 1946 году и рассказывающая об обороне Сталинграда, стала настоящим супербестселлером, принесшим автору международную славу. Едва ли не впервые прозвучала здесь та неприглядная правда о войне, которую позже назовут "окопной". Рубленой фразой, просто и лаконично рассказывается на этих страницах о фронтовых буднях, о том, что война - это тяжелая работа, грязь, неустроенность, неприкаянный быт. Героем же повести становится у Некрасова, как и у Льва Толстого, народ, на совесть сработавший свое дело и добившийся победы...

 

 

 

 

 

    Олександр Олесь Вибране

    До хрестоматії увійшли вибрані поезії Олександра Олеся, історична поема «Княжа Україна» та драматична поема «Ніч на полонині». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Грьонтведт Ніна Привіт, це я!

   Нелегка це справа — дорослішання. Іноді воно виливається в суцільну халепу: молодша сестричка — вереда, найкраща подруга — зрадниця, сусідський хлопчина Стіан — повний бовдур, батьки — далекі, наче космос. В душі Уди стільки всього накипіло, що тендітній

Із цією книжкою юні читачі зможуть краще пізнати самі себе і впоратися з власними почуттями, знайомлячись із досвідом Уди. Три ключові проблеми в процесі психологічного становлення дитини — конфлікт самоусвідомлення, дружба і перша закоханість — незмінні в житті кожного, і дуже важливо їх успішно вирішити. Тоді й сестра виявиться справжнім другом, а Стіан — не таким уже й поганим. І взагалі, життя прекрасне — а всі халепи мов вітром здуло…

 

 

 

 

     Шевченко Т.Г.Кобзар

   Кобзар — так назвав українский народ Тараса Григоровича Шевченка. Ім’я цого всесвітно відомого поета й митця є уособленням незламної сили духу та пророчого дару. Геній Великого Кобзаря світит нам кріз століття. Цілі покоління українців виховувалися на його творах. І согодні Шевченкова поезія продовжує надихати нас на нові звершення й перемоги. Це видання включає поетичні твори, написані Кобзарем з 1837 по 1861 рік

 

 

 

 

 

 

    Тарас Шевченко Пророк. Поеми. Поезії

   Тарас Шевченко — видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про той час, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні будуть поважати мову, культуру та історію народу, а люди будуть щасливими.
    Ім`я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому поставлені пам`ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім`ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

 

 

 

 

 

 

     Шевченко С. Соловецький реквієм 

   Вивчаючи тему соловецьких розстрілів 1937—1938 років, автор цієї статті перечитав двотомник «Остання адреса...» (К.: Сфера, 2003) і... не знайшов у відбірково-довідковому списку, вміщеному в науково-документальному виданні, прізвищ Абраменко і Вайн (йдеться про «список осіб, репресованих в Україні, а також українців, репресованих за її межами, які відбували покарання на Соловках та були розстріляні 27 жовтня — 4 листопада 1937 року під Медвежегорськом»). А от прізвище Піроцький у списку чомусь є, хоч, як відомо, цього в'язня розстріляли не в Карелії, а в Києві — після 20 листопада 1937 року. Через недогляд потрапив до списку і професор Зозуляк, якого так само після додаткового слідства стратять у Києві 23 листопада — за рішенням Комісії НКВС і Прокуратури СРСР від 20 листопада 1937-го.

 

 

 

 

  Наталія Щерба Часодії. Книга 1. Часовий ключ
     Звичайна дівчинка-підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи ще не бачила, - впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією.
    Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Ніхто не може зрозуміти, хто ж така Василина: батькова шпигунка, наївне дівчисько чи... могутня часівниця, якій кориться Час і яка може врятувати увесь часодійний світ?
   Для дітей середнього та старшого шкільного віку.

 

 

 

 

 

 

 
 
   Наталія Щерба Часодії. Книга 2. Часове серце.
    Василина разом з іншими володарями семи Часових Ключів знов опиняється на Землі. Їхня мета - дочекатися цвітіння таємничого Пурпурового Квіту і за його допомогою врятувати Ефлару, часодійний світ, та нашу Землю від зіткнення.
    Проте в хід подій втручається запеклий ворог часівників Дух Астрагор, який має власні інтереси. Адже тільки він знає, яку таємницю криє в собі Пурпуровий Квіт та яке прокляття тяжіє над ЧорноКлючем, яким володіє Василина.

 

 

 

 

 

 

 

 Наталія Щерба Часодії. Книга 3. Часова вежа

    Усі ключники мають знайти Часову вежу й повернути час у Розколотий замок. Василина ладна зробити все, аби довести своє вміння керувати Часом. Але на її шляху стають її одвічні вороги. І ось Василина знову опиняється сам на сам зі смертельною небезпекою. Чи зможе дівчинка протистояти Олені, впливовій подрузі свого батька? Чи вдасться їй викрасти часівну стрілу й повернути до життя фею Діану? Чи доведе вона всьому часодійному світу, наскільки сильна в її серці синя іскра? Адже дівчинка ще має вступити до часової школи, пройти карколомні випробування і… знайти ключ до серця найближчого друга.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Наталія Щерба Часодії. Книга 4. Часове ім'я

   У книзі "Часове ім'я" продовжується оповідь про неймовірні, захопливі та часто небезпечні пригоди в часодійному світі володарки ЧорноКлюча Василини.
    Ці пригоди змішуються з шаленними переживаннями в її серці: чи буде коли-небудь їхня родина разом? Чи розв'яжуться нарешті непорозуміння з її найближчим другом? У кого ж таки вселиться страшний і підступний Дух Астрагор?
    Та крім того, на тендітну юну дівчинку чекає участь у перегонах на зорепташці, пошуки Чорної Кімнати, падіння в страшну розщелину Розколотого замку, таємне проникнення в чужий замок, жорстоке покарання. І нарешті головне - здобуття часодійної речі і Чорній Кімнаті..
 
 

 

 

 

 

     Твоя перша енциклопедія. Енциклопдія для наймолодших.
   
   Твоя перша енциклопедія – це захоплива інформація про все, що тебе цікавить. У ній багато кольорових ілюстрацій та фотографій. Все, про що ти дізнаєшся, зазначено в змісті.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

    Леся Українка Лісова пісня. Драматичні поеми. Лірика

   «Лісова пісня» — один із шедеврів Лесі Українки, де прадавня міфопоетика, туга за втраченою гармонією людини зі світом і модерністське прагнення краси витворюють магію тексту, що вже упродовж століття не втрачає принадності для читача.

У книзі представлені найвідоміші твори видатної української поетеси та письменниці: «Лісова пісня», «Давня казка», «Одержима», «Бояриня», «Кассандра», «Камінний господар» й вірші, включені до програми середніх шкіл та вищих навчальних закладів.

 
 
 
 
 

 

 
 
 
     Українські письменники. Довідник.
   
   У Довіднику зібрано біографії, огляди творчості, перелік основних творів, їх короткий зміст, аналіз та додаткову літературу про українських класиків, а також про сучасних письменників.

   Окремі статті присв‘ячено українському шістдесятництву та сучасним літературним угрупуванням. Для полегшення орієнтації у літературних процесах та творчості окремих письменників і поетів у довіднику вміщено додатки «Літературні напрями і течії», «Шкільний словник літературознавчих термінів».

   Ця книжка є цінним джерелом знань для учнів та абітурієнтів про рідне Красне Письменство.

 
 
 

 

 

 

 

     Валерій Шевчук Українські билини (збірка)
   Українські билини: Історико-літературне видання східнослов’янського епосу. Упорядкування, передмова, післяслово, примітки та обробка українських народних казок і легенд на билинні теми.
   
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
    Жюль Верн 20 000 лье под водой
   
    Представляем вашему вниманию фантастический роман «Двадцать тысяч лье под водой», события которого развиваются в середине 19 века. В газетах появляются заметки о том, что в море появилось странное чудовище, превосходящее по размерам кита.
Была снаряжена экспедиция, которая отправилась на поиски загадочного существа. Помимо военных в состав группы вошел и профессор Пьер Ароннакс со своим помощником и гарпунер Нед Ленд. Как только экспедиция столкнулась лицом к лицу с неизвестным существом - военные решили его атаковать. Но это обернулось тем, что профессор со слугой и гарпунером выпали за борт корабля. Но самое неожиданное ждало их позже - они обнаруживают, что находятся внутри этого морского обитателя. Впоследствии оказалось, что это существо ничто иное как подводная лодка...
 

 

 

 

 

    Загребельний П. Роксолана
   Знаменитий роман відомого українського письменника Павла Загребельного «Роксолана» описує одну з найосвіченіших жінок свого часу, Роксолану-Хуррем (у перекладі «Хуррем» (Гюррем) — «та, що сміється, розсміяна»), яка приймала іноземних послів, листувалася з королями, впливовими вельможами та митцями. У дні розлуки (а Сулейман здійснив 13 військових походів) вони з султаном переписувалися вишуканими віршами перською та арабською мовами. У XVI ст. флорентійці навіть помістили у своїй картинній галереї парадний портрет Хуррем, для якого вона позувала венеційському художникові. То був єдиний жіночий портрет серед зображень бородатих султанів у тюрбанах. Хуррем будувала мечеті та благодійні споруди (госпіси, їдальні для паломників і бездомних) у Стамбулі та Османській імперії, і навіть мала благодійний фонд свого імені. Про Роксолану-Хуррем написано чимало книг, створено два популярні телесеріали, їй присвячено художні полотна, музичні твори (зокрема Симфонія №63 «Роксолана» Й.Гайдна) та інші.

 

 

 

 

 

 

    Зайко М. Український лексикон

   В книзі представлені естетичні, мистецькі, лінгвістичні таблиці співзвучних слів.

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Виставки | Переглядів: 1085 | Додав: admin | Теги: Акція подаруй школі книгу, книги в дарунок школі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024