Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 24 » Культура та мистецтво Японії
13:40
Культура та мистецтво Японії

Культура та мистецтво Японії

 

Клімов А.А. Країни, міста, люди. Ілюстрована енциклопедія для дітей.- Х: Веста: Видавництво "Ранок", 2007.- 128 с.- (Я пізнаю світ)

Енциклопедія призначена для дітей 8—12 років і покликана пробудити й розвинути інтерес до навколишнього світу, природи й життя народів нашої планети, їх культури і традицій. Розділи книги розповідають про материки й континенти, людей і тварин,які там живуть,міста й їх визначні місця.

Розрахована на широке коло читачів. Може бути використана як джерело додаткових відомостей при вивченні шкільних курсів історії та географії.

 

 

 

 

 

 

Цивілізації стародавнього світу. Пер. з фр. / Текст Ф. Перруден, Ю.Гусєва; Худож: М.-К. Лемейєр, Б.Алюнні.- К:Махаон-Україна, 2009.- 124 с: іл.

Ця щедро ілюстрована енциклопедія подарує юному читачеві захоплюючу  подорож сторінками історії найвизначніших цивілізацій Стародавнього світу, познайомить з найвидатнішими особистостями, які стояли біля їх витоків, та найзнаменитішими памятками того чи іншого народу, його культурними надбаннями

 

 

 

 

 

 

 

 

Клімов А.А. Всесвітня спадщина людства. Ілюстрована енциклопедія для дітей. - Харків: Видавництво "Ранок", 2008.- 128 с.: іл. (Я пізнаю світ)

Кожна країна має успадковані від минулого витвори природи або цивілізації, гідні того, щоб бути збереженими для нащадків. Кожний із таких рукотворних і нерукотворних пам’ятників має значення як для всіх жителів нашої планети, так і для кожної окремої людини. Яка ж спадщина дісталася нам, людям XXI століття? Про це ви дізнаєтеся з нашої енциклопедії.

 

 

 

 

 

 

 

 

Мега енциклопедія для дітей. Світ географії.- К: Махаон-Україна, 2000.-  176 с.: іл.

Мега географія запрошує вас у цікаву кругосвітню подорож, сповнену яскравих
несподіванок і незвичайних відкриттів, невимушених зустрічей і хвилюючих
знайомств. Ви відкриєте для себе чимало невідомого про будову і клімат, рельєф і
природні зони Землі, ознайомитеся з культурою і звичаями, мовами і традиціями,
історією і релігіями досі знаних і найекзотичніших країн і народів світу; вам
цікаво буде дізнатися про їх устрій та економічне життя. А детальні і рідкісні
фотографії допоможуть тобі вочевидь збагнути цей чудовий, цей цікавий, цей
великий і назагал незбагненний світ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Художня культура світу: Арабо-мусульманський культурний регіон. Африканський культурний регіон. Індійський культурний регіон. Далекосхідний культурний регіон. Латиноамериканський культурний регіон. Північноамериканський культурний регіон: Навч. посіб. / Н. Є. Миропольська, Е. В. Бєлкіна, Л. М. Масол; за ред. Н. Є. Миропольської.- К. : Вища шк., 2003. - 191 с.: іл.

Навчальний посібник в якому висвітлено найвизначніші явища художньої культури різних народів світу від найдавніших часів до сучасності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Країни і народи: Азія, Африка, Америка, Австралія: Дит. енциклопедiя./ Авт.-упоряд. Л. Багрова; Худож.: О.В.Гальдяєва, О.В.Кардашук.- К. : Школа, 2002.- 592 с: іл. (Я пізнаю світ)

Книжка «Країни і народи: Азія, Африка, Америка, Австралія» з багатотомної енциклопедії «Я пізнаю світ» познайомить юних читачів з історичним минулим, звичаями і традиціями народів, котрі населяють ці континенти.
Видання буде цікавим як для учнів молодших і середніх класів шкіл, ліцеїв, гімназій, так і для вчителів, викладачів, батьків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Я пізнаю світ : Свята різних народів: Дит. енцикл. / Авт.-упоряд. І. Полянська, Н. Іоніна, Худож. А. Снєгірьов, Ю.Станішевський. - К. : Школа, 2003. - 476 с.: іл.

«Свята різних народів» – один з томів популярної енциклопедії «Я пізнаю світ».

Читачі дізнаються про найпоширеніші, найцікавіші, незвичайні свята, котрі нині відзначають у різних країнах світу.

Видання ілюстроване, має предметно-іменний покажчик. Воно буде цікавим як для дітей, так і для дорослих.

 

 

 

 

 

 

 

 

Білецький А. Міфи Далекого Сходу.- К:Видавництво Соломії Павличко "Основи" , 2004.- 215 с: іл.

Якби люди не мали віри в існування надприродного, що виходить за межі реальних спостережень, сприйнять,відчуттів,то в них не було б міфів, пов’язаних зі світом надприродного. Однак у своїй вірі в існування надприродного люди не могли вийти за межі того, що безпосередньо спостерігається, сприймається, відчувається. Світ уявного надприродного в їхньому баченні був віддзеркаленням, точною копією реального світу. Це яскраво засвідчує книжка видатного мовознавця, перекладача, доктора Філологічних наук, професора Андрія Олександровича Білецького (1911-1985). 
Книгу ілюстровано чорно-білими світлинами творів східного мистецтва

 

 

 

 

 

 

 

 

Дорохіна Л.М.,Макаревич В.М.,Широніна О.В. Міфологія  Дорохіна Л.М.,Макаревич В.М.,Широніна О.В. -- 4-те вид., без змін. - К: Перо, 2011.- 96 с.: іл. (Серія "Дитяча енциклопедія Перо")

Книга знайомить юних читачів з міфами народів світу. Найповніше представлена міфологія Давнього Єгипту, Давньої Греції та середньовічної Східної Європи. У книзі розповідається про богів, духів та давніх героїв, серед яких читачі зустрінуть і добре відомих їм казкових та легендарних персонажів — лісовика, домовика й Бабу-Ягу, Геракла й Одіссея.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Театр і кіно: для дітей серед.шк віку / авт.-упорядник О.Є.Балазанова; худож.-оформлювач В.М.Карасик.- Х: Фоліо, 2015.- 316 с.: іл.- (Дитяча енциклопедія)

З давніх давен людина прагнула не тільки хліба, а й видовищ. Так у Середземномор’ї з’явився давньогрецький античний театр, якому ще раніше передували храмові дійства...

Саме про народження театру, про його національні і жанрові різновиди ви дізнаєтесь, прочитавши цю книжку. До того ж читач знайде в нашій енциклопедії докладну оповідь про цирк, кіно, мультиплікацію та професії, що з ними пов’язані. І, звичайно, ми розповімо про найвідоміші кінофестивалі та кінонагороди.

 

 

 

 

 

 

 

Морські міфи, казки та легенди. - Одеса: Маяк, 2004. - 320с.: 8л. іл. - (Мор. б-ка; Кн. 2).

Ця книга - перша спроба зібрати казки, міфи і легенди на морські сюжети і подати їх у перекладі українською мовою. Звичайно, з безмежного океану світової міфології це занадто мала частка фольклору народів світу. Але для української мариністики, яка раніше багато з цих сюжетів взагалі не знала, - це неабияке збагачення фольклорної культури, що відіграватиме велику роль у вихованні молодого українського покоління. Адже, народи різних країн з пафосом розповідають про дивовижні пригоди відважних героїв, які підіймаються на захист добра і любові.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кирилюк З. В. Література Середньовіччя. - Харків: Видавництво "Ранок", 2008. - 176 с.: іл. - (Скарбниця словесника).

У виданні висвітлено літературні надбання письменників Європейського та східного регіонів епохи Середньовіччя. Представлено особливості розвитку літератури кожного регіону кожного регіону, життєвий і творчий шлях митців, їхні естетичні погляди. Теоретичний матеріал книги ілюструють твори поетів та прозаїків цього періоду у перекладі українською мовою, дається пояснення термінів, понять. Видання оздоблене репродукціями творів мистецтва епохи Середньовіччя.

 

 

 

 

 

 

 

Сказки народов мира: Тысяча и одна ночь / Сост.В.П.Аникина, Н.И.Никулина, и др..- М:Дет.лит, 1985.- 734 с: ил.(Б-ка мировой лит. для детей, т. 32)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поэзия народов мира / Сост.В.В.Левика, С.А.Небольсина и др.- М:Дет.лит, 1986.- 719 с, ил.(Б-ка мировой литературы для детей. Т.50).

Лучшие образцы мировой поэзии, составившие том, воспевают непреходящие духовные ценности: любовь к Родине, красоту труда, верность мечте о социальной справедливости и свободе. В книгу включены произведения зарубежных поэтов от древнейших времен до рубежа XIX - XX веков.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пионовый фонарь. Японская фантастическая проза: пер. с яп.- М: Худож.лит, 1991.- 399 с

Во многих Странах мира издавна существовала так называемая «литература ужасов» — о привидениях, призраках и прочей нечисти, о всевозможных сверхъестественных явлениях и чудесах. Но, пожалуй, только в Японии подобная литература оформилась в особый жанр и даже сохранилась по сегодняшний день. Японский кайдан — так именуется этот жанр — породил многочисленные шедевры, которые представлены в этом сборнике повестью Санъютэя Энтё «Пионовый фонарь», рассказами Огиты Ансэя, Асаи Рёи, Ихары Сайкаку, Уэды Акинари, Акутагавы Рюноскэ, Эдогавы Рампо и др.
Значительная часть рассказов публикуется впервые.

 

 

Категорія: Виставки | Переглядів: 525 | Додав: admin | Теги: японія, мистецтво, культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024