Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Березень » 5 » Культурні надбання України
11:15
Культурні надбання України

Культурні надбання України

Станішевський Ю. Національний академічний театр опери та балету України імені Тараса Шевченка: Історія і сучасність. - К: Муз. Україна, 2002. - 736 с.: іл. 

Книга розповідає про історичний шлях Національної опери України від перших музичних спектаклів у Києві на початку ХIХ століття і до сучасних досягнень столичного академічного театру опери та балету імені Т.Шевченка, відомого сьогодні в Європі й у всьому світі. В центрі уваги автора - кращі оперні та балетні вистави, здійснені за класичними і сучасними творами українських, російських та західноєвропейських композиторів, мистецькі звершення творчих колективів, провідних солістів, диригентів, режисерів, балетмейстерів, хормейстерів, сценографів, аналіз театральних сезонів з середени XIX до початку XXI століття.

Видання розраховане на професіоналів та широкі кола шанувальників оперного та балетного мистецтва.

 

 

Кульчий О. В., Малярчук Т. М., Бентя Ю. В. Документальна скарбниця Шевченківських лауреатів. - К: ТОВ "Видавництво "КЛІО"", 2013. - 352 с.: іл.

У виданні «Документальна скарбниця Шевченківських лауреатів», підготовленому до 200-річчя від дня народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського й політичного діяча Тараса Шевченка, на основі архівних документів, друкованих видань висвітлено факти життя та творчу діяльність видатних вітчизняних митців, чиї особові фонди зберігаються у Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України. Вперше представлено численні автографи, рукописи творів, начерки, ескізи, титули книжок із дарчими написами, фотографії в колі родини, друзів та колег українських письменників, поетів, художників, скульпторів, архітекторів, композиторів, режисерів, акторів, літературознавців, мистецтвознавців, журналістів, які є лауретами найвищої в Україні відзнаки за вагомий внесок у розвиток культури й мистецтва - Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Книга адресована широкому колу дослідників і шанувальників українського мистецтва.

 

 

 


Корній Л.П., Сюта Б.О. Українська музична культура. Погляд крізь віки / Лідія Корній, Богдан Сюта. - К: Муз. Україна, 2014. - 592 с.

У монографії історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до сучасності. Автори використовують комплексний підхід, яким передбачено розкриття розвитку музичної культури в історичному та загальнокультурному контекстах. Пріоритетним у висвітленні цього процесу на різних історичних етапах є музично-стильовий аспект.

Книга орієнтована на музикознавців, культурологів, а також усіх, хто цікавиться історією української музичної культури.

 

 

 

 

 

Гопанчук Л. А. Святині України-Руси. Мистецький проект, альбом І. - К: ТОВ "Світ Успіху", 2010. - 220 с.: іл.

Мистецький проект заслуженого художника України Леоніда Гопанчука "Святині України-Руси", представлений у цьому альбомі, дає змогу крізь призму творчого погляду митця наблизитись до святинь української землі.

Особливістю проекту є те, що автор ділиться не лише власним художнім доробком, а й своїми враженнями у коротких нарисах. Автор привертає увагу широкої громадськості до національних святинь нашої держави.

 

 

 

 

 

 

Історія української архітектури / Ю. С. Асєєв, В. В. Вечерський, О. М. Годованюк та ін.; За ред. В. І. Тимофієнка. - К: Техніка, 2003. - 472 с.: іл.

Вперше в історії України фундаментально висвітлено багато­віковий розвиток української архітектури. Системно викладено формування будівельної діяльності людини від найдавніших ча­сів, становлення й розквіт архітектури Київської Русі, стильові, типологічні й конструктивні особливості монументального зод­чества в наступні історичні епохи. Визначено характерні типи й естетичні засади народного будівництва. Виконана із залучен­ням численних архівних джерел та з урахуванням досліджень багатьох поколінь вітчизняних і зарубіжних науковців, ця праця не лише впевнено засвідчує національні пріоритети в архітектурній спадщині, але й значно розширює коло видатних пам'яток, що належать народу України.

Розрахована на архітекторів, мистецтвознавців, художни­ків, культурологів, краєзнавців і широке коло читачів, які цікав­ляться розвитком української культури.

Категорія: Виставки | Переглядів: 147 | Додав: admin | Теги: культура, Архітектура, Опера, мистецтво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024