Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Вересень » 10 » Міфи рідної землі
12:02
Міфи рідної землі

Міфи рідної землі

Ярещенко, А. П. Під чаром рідної землі : посібник з українознавства / Артур Петрович Ярещенко . – Київ : Шанс, 2008 . – 344 с.
У книзі представлено історичний, мовний та етнокультурний матеріал з історії України, Слобожанщини, Харківщини. Це видання допоможе розумінню українознавства як наукової методології, політики й філософії сучасної незалежної України. Воно адресоване історикам, краєзнавцям, філологам, слухачам курсів підвищення кваліфікації вчителів ЗНЗ І-ІІІ ступенів, студентам, учнівському загалу всім, кому не є байдужими історія і культура рідного краю

 

 

 

 

 

Стражний, О.С. Український менталітет: ілюзії, міфи, реальність / О. С. Стражний. – Київ: Книга, 2008. – 366 с. : іл.

Ця книжка незвичайна через те, що вона розширює межі традиційного, прямо скажемо - шаблонного уявлення про світовідчуття українців, по-своєму відповідає на запитання - хто такий українець, чим мешканці України відрізняються від європейців і росіян, які карти в колоді української ментальності козирні, а які биті. Прочитавши цю книжку, ви по-іншому дивитиметеся на людей, розумітимете логіку їхніх вчинків. Оригінальна систематизація матеріалу, "фірмовий" стиль автора та позитивний заряд, який несе ця книжка, роблять її унікальною.Ілюзії – міфи – реальність

 

 

 

Корній, Дара Чарівні істоти українського міфу. Духи природи.- Х: Віват, 2010.- 320 с.: іл.

Ця книжка - чарівна. Ви не просто погортаєте її сторінки - ви поблукаєте стежками правічного лісу, почуєте його дихання, подивитесь в очі старенькому лісовикові, послухаєте чугайстрову сопілку. Може, вам щось прошепоче мавка або побалакає з вами поважний цар Ох... Ви постоїте біля річки - заскочите русалок за їхніми пустощами, а звідти недалеко й на гостину до суворих болотяника й болотяниці. А далі - прогулянка полем і луками, де вас зустрінуть і польовик, і спориш, і луговик... Та й вітри з повітрулями супроводжуватимуть вас під час мандрівки. І насамкінець свої таємниці відкриють духи пір року.

 

 

Лозко, Г.С. Коло Свароже: відроджені традиції / Г.С. Лозко. - К. : Український письменник, 2005. - 222 с.

У книзі відомого народознавця Галини Лозко розповідається про непересічну значимість народних звичаїв та обрядів, пов’язаних з календарем. «Народ, що втратив свій власний календар, блукатиме у тисячоліттях недолі та пітьми. Лише той, хто пам’ятає, який сьогодні день, здатен відчувати пульс Всесвіту», - вважає авторка. Галина Лозко вперше в Україні порушила проблему реконструкції дохристиянського календаря Київської Русі.
Міфологія власного народу розглядається авторкою як спосіб пізнання істини, а родова логіка прокладає шляхи осягнення етнічного ідеалу.

 

 

 

Кондратюк, Андрій З вишневого саду: оповіді про квіти і дерева / А.Кондратюк. - К: Просвіта, 2007. - 516 ст.

Квіти і дерева одягають планету у яскраве вбрання. І тому вона така невимовно прекрасна. Наша любов до зелених друзів одвічна і неперебутня. Слово народне про рослини мудре, ніжне, образне. Квіти і дерева як символ в українському фольклорі, у творчості українських письменників — зміст пропонованої читачам книги.

 

 

 

 

 

Категорія: Виставки | Переглядів: 126 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024