Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 15 » Нові книги
13:40
Нові книги

 

Лідія Корній, Богдан Сюта Українська музична культура. Погляд крізь віки

   Вперше за часів Незалежності, історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до сучасності. Автори, професори Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського,- Лідія Корній та Богдан Сюта, використовують комплексний підхід, в якому розглядається розвиторк укріїнської музики у історичному та загальнокультурному контекстах. Текстова частина доповнена вклейкою, яка містить рідкісні фото, а також автографи композитоів
   Книга орієнтована на музикохнавців, культкрологів, а також усіх, цікавиться історією української музики.

 

 

 

 

Вогонь його серця. Спогади про Анатолія Москаленка

  У виданні розповідається про відомого українського публіциста та науковця, першого директора Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевчпенка, заслуженого журналіста України Анатолія Москаленка. Уміщено спогади колег та друзів, твори, світлини про життя і творчість педагога та публіциста.
   Для широкого кола читачів.

 

 

 

 

 

Тарас Шевченко
Щоденник

    Факсимільне видання рукопису "Щоденника" Т.Г.Шевченка, який він назвав "Журналом", друкується за оригіналом, що зберігається в архіві Кобзаря у відділі рукописних фондів і текстології Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України. Цей унікальний манускрипт добре прочитується, позаяк записи в ньому робилися вже не потаємно, як у мініатюрних "захалявних" книжечках 1847-1850 рр., а відкрито, можливо, навіть і з розрахунком на те, що хтось із найближчих друзів стане його читачем.

 

 

 

 

 

Шевченко Т.Г.
Кобзар.1840

    Перше видання «Кобзаря» (1840) – це збірка із восьми поетичних творів, з якою молодий художник став відомим поетом з України.На стадії підготовки до друку рукопису із нього було знято підзаголовок «Малороссийские песни и стихотворения» і «Кобзар» отримав статус українського народу, а його двадцятирічний автор здобув визнання талановитого українського поета.
    Серед численних видань і перевидань «Кобзаря» найдорогоціннішим є перше, яких збереглося кілька примірників, а тому факсимільне відтворення одного з них, що зберігається в Інституті літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України, із паралельним відтворенням текстів за сучасним правописом та поповненням фрагментів тексту, вилучених царською цензурою, – це реальне наближення до першоджерел Шевченкового слова.

 

 

 

 

М.Загребельний
Іван Драч

    Іван Драч (нар. 1936 р.) – неоднозначна фігура українського культурного простору. Поет, кіносценарист, драматург, перекладач, мислитель, політик, лауреат Шевченківської премії і Державної премії СРСР, кавалер ордену князя Ярослава Мудрого V ступеня (1996), Герой України (2006). В літературі доби «шістдесятників» його поезія свого часу наробила чимало галасу. В кінематографі саме за сценаріями Драча було створено низку справді культових фільмів – «Пропала грамота», «Криниця для спраглих», «Камінний хрест». Проте, маючи стільки премій і нагород, Іван Драч не зупиняється на досягнутому: він продовжує писати вірші, виховує творчу молодь, займає активну громадську позицію і вже багато років очолює Конгрес української інтелігенції.

 

 

 

 

Н.С.Тарковская-Гассанова Династия Тарковских

   Представлена книга присвячена видатному режисеру Андрію Тарковському. Досліджується життя восьми поколінь великої фамільної династії Тарковських, що жили в різних країнах, у різний час.

 

 

 

 

 

 

 

 

Шодерло де Лакло"Небезпечні зв'язки". Абат Прево "Манон Леско"

     "Небезпечні зв'язки" Шодерло де Лакло (1741-1803) і "Манон Леско" Абата Прево (1697-1763) є найкращими зразками французської художньої прози XVIII століття і свідчать про важливий етап у становленні реалістичного роману як жанру. Герої "Небезпечних зв'язків" де Лакло - представники дворянської аристократії - вражають своєю бездушністю, розбещеністю та брехливістю. "Манон Леско" абата Прево - дивовижна історія кохання кавалера де Ґріє і Манон Леско - свого часу набула великого розголосу, адже вперше героїнею роману стала жінка легкої поведінки. Ці романи витримали іспит часом і вже понад 200 років викликають зацікавлення читачів у всьому світі.
 

 

 

Категорія: Виставки | Переглядів: 634 | Додав: admin | Теги: бібліотека хотівського НВК, Шодерло де ЛаклоНебезпечні зв'язки. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024