Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 26 » Нові надходження до бібліотеки
11:23
Нові надходження до бібліотеки

Нові надходження до бібліотеки

Маар П. Китобус, або Нові цятки для Суботика

Суботик — миле й кумедне створіння у водолазному костюмі і з хоботцем замість носика — давно полюбився не лише панові Пляшкеру, а й усім нам. Одначе панові Пляшкеру пощастило найдужче, бо саме його Суботик зве своїм татусем і на його примхи витрачає своє найбільше багатство — дивовижні сині цятки, здатні виконати будь-яке бажання, якщо його лише правильно сформулювати.
Одначе цього разу все навпаки — тепер уже вічно сором’язливий пан Пляшкер виконує всі забаганки свого винахідливого й непосидючого синочка. І дається це йому вкрай нелегко, тим паче, що він саме під цю пору несподівано… закохався!
Для молодшого та середнього шкільного віку.

 

 

 

 

 

Маар П. Пан Белло і блакитне диво

“Якби тоді до тата в аптеку не прийшла та старенька бабуся, ми не знали б усіх отих клопотів”. Так починається історія про Макса та його песика Белло. А якщо бути точним – починається сам пан Белло. Завдяки голубій настоянці, яку дивна стара пані принесла Максовому батькові, рослини ростуть неймовірно швидко. Проте коли Белло випиває трохи тієї настоянки, це для Макса стає найбільшою несподіванкою у житті. Настоянка перетворює тварин на людей!Шалена казка про перетворення від живого класика сучасної німецької літератури Пауля Маара з чудовими ілюстраціями Уте Краузе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нестлінґер К. Конрад, або Дитина з бляшанки
Серія : пригодницька бібліотека

Конрад — незвичний хлопчик. І навідь не тому, що до пані Барлотті його приніс поштар у здоровезній бляшанці. А через те, що Конрад занадто чемний, слухняний, страшенно нудний і зовсім не має друзів. Тож пані Бартолотті та її сусідка дівчинка Кіті конче мають перетворити ідеальну дитину на нормального хлопчика. Хоча б для того, щоб Конрада не віддали іншим батькам... 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стронґ Дж. Розшукується ракета на чотирьох лапах

Чудова новина! Ракета на чотирьох лапах повертається!!! Повертається для того, щоб знову завдати купу клопотів своїм господарям, втрапити в халепу, накрасти купу їжі і зникнути. Але не сумуйте. Вона обов’язково повернеться! І не сама...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрусяк І. Лякація: вірші для дітей

Іван Андрусяк – один із найулюбленіших поетів сучасних україн¬ських дітей. Кумедні, розбишацькі сюжети, яскраві образи й «добрі капості» у нього неодмінно поєднуються з досконалою поетичною технікою, тонким чуттям мови і ефектною звуковою грою. Це вірші, які не вчаться напам’ять, а легко й хвацько запам’ятовуються самі – й у поєднанні з креативними ілюстраціями юної художниці Лілії Курцеби запрошують маленького читача до веселої гри.
Збірка «Лякація» удостоєна у 2016 році Корнійчуковської премії, а низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення в третьому класі.

 

 

 

 

Андрусяк Іван. 28 днів із життя Бурундука: повісті та оповідання. Художник Ганна Осадко. — К. : Фонтан казок, 2017. — 216 с., іл. (Серія «Книжка про мене»).

Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді.
Навіть на те, щоб вивести собі… кишенькового чортика!
Повість Івана Андрусяка з ілюстраціями Ганни Осадко «Вісім днів із життя Бурундука» — один із найуславленіших у сучасній українській літературі творів для молодших підлітків. 2013 року вона увійшла до престижного каталогу найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» («Білі Круки»).
Разом із нею в цій книжці ти прочитаєш про нові пригоди улюбленого героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті («Креденс»), займатиметься ризиковими хімічними експериментами («Алхімік») і, нарешті, спробує пізнати спокуси «дорослого» життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що — обман («Завдання з фізики»).

 

 

 

 

 

Атлантова С. Миші: казка-шкряботушка

Миші — такі само люди, як і ми з вами. Можуть і накапостити, і начуди­ти, — а можуть і подвиг звершити, особливо заради дівчинки чи хлопчика, яка (який) ну дуже подобається. Зрештою, у них, як і в нас, на все свій час: коли балуватися, бешкетувати й котів дратувати, а коли й нору трикімнатну рити і повну комору припасів готувати на зиму…

У цікавущий світ веселих пригод поведе вас гумористична казка-шкрябо­тушка «Миші», яку з неабиякою любов’ю написала й намалювала відома ху­дожниця Соня Атлантова. І ви з подивом виявите, що її яскраві й трішки кумедні персонажі навдивовижу схожі на вас, ваших батьків і дідусів з ба­бусями, друзів, родичів, знайомих — адже це справжня сучасна книжка для сімейного читання.

 

 

 

 

 

 

Мамчич О. Тиранозавр Оленка: Вірші для дітей

Горобець О. Горобці-молодці: Вірші для дітей

«Тиранозавр Оленка» – друга збірка для дітей однієї з найяскравіших сучасних молодих поетес Олесі Мамчич. Мама двох чудових дівчаток, вона не лише все знає про те, хто мешкає в будиночку із зірками, який найкращий подарунок для люстерка, які нозі йдуть у шкоду і в кого носи незрівнянної краси, – а ще й прописує все це неймовірно хвацько, грайливо, весело і в найкращих традиціях сучасної поетики.
Низка віршів із книжки включена до нової шкільної програми для вивчення в четвертому класі.

Це книжка-перевертун. «Горобці-молодці» – дебют талановитої поетеси із Кропивницького Олени Горобець у літературі для дітей. Мама двох чудових хлопчиків, вона все знає про те, як скачати братика з інтернету, чи справді хлопці не люблять зайчиків і що може статися, коли бульку з жуйки видути аж надто велику. Її хвацькі і з добрим гумором написані, а іноді й наспівані вірші весело і грайливо проілюструвала відома художниця Світлана Сова.

 

 

Манів Г. Пригоди Тараса в далекому космосі: науково-фантастична повість

У далекому космосі безліч небезпек. Тут зневіриться й досвідчений космонавт — а що вже казати про десятирічного Тараса, який загубився в нескінченних просторах Всесвіту сам-один у своєму зорельоті — а все через те, що погано вчив інтеграли… І, як на зло, більшість істот, яких він зу­стрічає на далеких планетах, годі назвати розумними — бо хоч вони й уміють розмовляти, і навіть мислити, й нерідко володіють геть незлецькими технологіями, проте поводяться нічим не краще від первісних дикунів…
Утім, Тарас завжди може покластися на друзів-роботів, які ненастанно про нього піклують­ся, — а ще більше на віру й надію, які живуть у його доброму серці!

 

 

 

Мельникова Д. Розбишацький детектив: повість

Леся Дика і Сергій Василевський — справжнісінькі добрі розбиша­ки. Вони не шукають пригод заради пригод — ними керує добре серце, щира допитливість і палке прагнення справедливості. Незалежно від того, чи йдеться про порятунок кажана, а чи про карколомні пошуки дуже таємничого і страшенно небезпечного злочинця, який викрав у музейників унікальний меч князя Святослава Хороброго.
Дебютна повість Діани Мельникової «Розбишацький детектив» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», який проводить видавництво «Фонтан казок» з метою простимулювати українських письменників до творення книжок, у яких ключовим є образ сучасної дитини. 

 

 

 

 

 

 

 

Пантюк С. Тимко і гелготунчик Шкода: повість

 Зворушлива історія дружби кмітливого хлопчика Тимка і кумедного розби­шакуватого гусеняти з влучним прізвиськом Шкода не залишить байдужим не лише Вашу дитину, а й Вас. Адже в цій історії усе справжнє — і ферма, і люди, і птахи, свійські й дикі, а головне — справжні емоції і справжні пригоди.

 

 

 

 

 

 

 

 

Кочубей С. Книга рекордів Говорухи: повість

У Андрійка Говорухи, шкільне прізвисько Андроїд, і його друга Юрчика нова халепа: подруги захопилися популярним актором і пе­рестали звертати на них увагу. Але Говоруха не здається! Він ладен сам встановити які завгодно рекорди, щоб прославитися й перемог­ти несподіваного «суперника»…

Перша повість Саші Кочубей «Сім нескладух Говорухи» за корот­кий час здобула репутацію книжки, з якої починають любити чита­ти навіть ті діти, які досі до читання були байдужі. «Книга рекордів Говорухи» — нова пригода улюблених героїв, іще більш хвацька, ве­села й капосна. І це ті герої, в яких сучасні українські школярі справ­ді «впізнаю́ть себе».

 

 

 

 

 

Чаклун О. Піраміда Синтії: науково-фантастична повість

Синтія, звісно, принцеса — але ж вона дочка Геніального Короля! Вибухова, ефектна, непередбачувана, цікава до всього нового й незвичного, лише вона здатна розгадати та­ємницю старовинного замку, запустити світловий комп’ютер, відкрити старанно замас­кований портал і розплутати ще чимало загадок — щоб, зрештою, врятувати від нещастя цілий світ, заснований на дивовижних надновітніх технологіях. А допоможуть їй у цьому незвичні друзі — таємничий Дворецький і кумедні роботи Тік і Так.
Ця книжка відкриває нову науково-фантастичну «мультикову» серію від популярного українського дитячого письменника Олега Чаклуна. Пригоди невгамовної Синтії намалю­вав молодий талановитий художник-мультиплікатор Тарас Сусак.

 

 

 

Чаклун О. Мікробот і галактичний пірат
 

«Мікробот і галактичний пірат» — третя книжка з циклу пригод справжнього супергероя су­часних українських дітей, маленького робота Мікробота і його друзів. Цього разу їм протистоїть наймоторошніший у галактиці пірат Зерос! А боротьбу з ним доведеться вести на дивовижній планеті Містерії, де немає нічого сталого — все безперестанку змінює барви й форми… Щоб у таких непростих умовах здобути перемогу і знову врятувати світ, друзі мусять виявити не лише дива кмітливості, а й найкращі душевні якості: доброту, співчуття і, як не парадоксально це зву­чить щодо роботів — людяність!

Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці найтаємничішого сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.

 

 

 


Шамбаз Б. Футбольний матч тривалістю в літо: повість

Цього літа Фосто вирушає з татом (і своїм м’ячем) у велику навколосвітню подорож. Одинадцять етапів від Баньоле до Бамако. Тисячі зустрічей і відкриттів, починаючи від багдадського цирульника і закінчуючи смаком копченої риби на Північному полюсі. І повсюди футбол — справжнісінький! Це перше всесвітнє турне, яке Фосто ніколи не забуде.

 

 

 

 

 

 


Малинкіна Є. Привіт в обід

Нова детективна історія для всіх, хто цінує вибухове поєднання бистрого розуму із гострим слівцем
Начувайтеся крадії смачних рецептів і бабусиних медальйонів! Коли до розслідування беруться пухнасті детективи Страус, Тузик і Тунгус, коли, до того ж, до них приєднується ще й іноземний агент Лео, жодний зловмисник не уникне правосуддя.
Ні високі берези, ні замкнені двері, ні нав’язлива турбота Графині Вітамінівни, ні навіть Штраус з Моцартом не зупинять героїв.
Вперед, до карколомних пригод!

 

 

 

 

 

 

 

 

Матюшкіна К., Оковитая К. Лапи вгору

У світі звірів часто трапляються надзвичайні пригоди, а інколи й загадкові злочини. Двоє друзів — винахідливий пес Фу-Фу та довірливий кіт Киць-Киць — надумали стати детективами.
У місцевому музеї зникла статуя собаки, і друзі взялися за справу. На їхньому шляху постійно постають усілякі перешкоди.

 

 

 

 

 

 

 



Вайброу І. Школа привидознавства Малого Вовчика

У третій книжці цієї неймовірно пригодницької серії Малий Вовчик, Репетун, Чухля-Нюхля та Гаврик започатковують нову школу, де вдень навчатимуть таємних трюків і фокусів-покусів, а ввечері розважатимуть страшноцікавим привидознавством.
Шкільним привидом № 1 погодився стати привид дядька Вовчила-Хижачила. Залишилося тільки знайти учнів та не дати дядькові їх усіх розлякати. Проте Маленький Вовчик зовсім забув про Правило Поганця номер 9: НІКОЛИ не вірити злому підступному вовкові, а тим паче привидові злого підступного вовка.
На друзів, як завжди, чекають захопливі мандри, загадкові зникнення та нові знайомства, завдяки яким вони врешті вирішать стати на хвіст лісовій злочинності. Долаючи їх, Фу-Фу та Киць-Киць просуваються до поставленої мети.

Категорія: Виставки | Переглядів: 486 | Додав: admin | Теги: Нові надходження до бібліотеки, Книжкова виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024