Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Листопад » 28 » Сашко Дерманський
07:40
Сашко Дерманський

Сашко Дерманський

     Сучасний український письменник, також відомий публіці під псевдонімами Сашко Володарський та Назар Діброва. Творчість Сашка Дерманського насамперед орієнтована на дітей молодшого та шкільного віку. Творам письменника властиві яскраві і привабливі персонажі, веселі історії і захоплюючі пригоди, завдяки чому діти читають їх на одному диханні. Багато робіт автора відзначені популярними українськими літературними преміями, серед яких «Коронація слова», «Золотий лелека» і «Книга року». Крім прози, письменник створює також і дитячі поетичні твори.

     Майбутній відомий письменник народився 28 листопада 1976 року в невеликому селі Гайворон в Київській області в простій робітничій сім'ї агронома і вчительки. У 1999 році він закінчив філологічний факультет Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова, після чого кілька років викладав в технікумі. За час своєї трудової діяльності Сашко Дерманський встиг також побувати літературним редактором популярного дитячого журналу і автором телевізійної програми «Марічкин кінозал» на каналі «1 + 1».

Професійно займатися літературою Дерманській почав практично відразу після університету. У 2001 році він опублікував свої перші вірші для дітей, а в 2004 році світ побачила перша призова книга.

Один з найбільш відомих творів автора - «Чудове Чудовисько», який вперше з'явився на прилавках книжкових магазинів в 2006 році і згодом неодноразово перевидавався, а також обзавівся двома книгами-продовженнями. Це історія про дівчинку Соню, яка одного разу познайомилася з веселим чудовиськом Чу. Як виявилося, за кілька місяців її новий знайомий має отримати сім подяк від людей, інакше його відправлять в Країну страхівок. Дівчинка вирішує допомогти йому в цьому завданні. Попереду їх чекає безліч пригод і небезпек, але справжня дружба творить дива.

Ще один популярний твір - «Король буків, або Таємниця Смарагдової Книги». Це історія про малого бука Гаврика і його вірних друзів: симпатичну драконицю Джульєтту, мудрого лепрекона Шмигуна, завбачливого філіна Понтія і горобця Петяка. Разом їм доводиться докласти неймовірних зусиль, щоб розгадати таємницю Смарагдової Книги і зійтися в боротьбі з темним чаклуном Нарітом.

Серед інших популярних книг автора варто виділити твори «Бабуся оголошує війну», «Царство яблукарство», «Корова часу», «Казки Дракона Омелька», «Лавка тітоньки Мальви». Як відзначають читачі у відгуках про книги Сашка Дерманського, найбільш сильні якості його творів - це яскраві персонажі, захоплюючі пригоди і велика кількість авторського гумору.
 

Категорія: Знаменні дати | Переглядів: 130 | Додав: admin | Теги: Сашко Дерманський біографія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024