Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 1 » Виставка нових надходжень
03:52
Виставка нових надходжень

Виставка нових надходжень

Тематика: маркетинг, бізнес, мотивація, саморозвиток, мислення, виховання, лідерство

 

Рослінг Ганс , Уля Рослінг, Анна Рослінг-Рьонлюнд Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо - К: Наш формат, 2021.- 320 с

Ми схильні драматизувати життя навколо нас. Чи не все людство живе у злиднях, дівчата масово не мають доступу до освіти, а дітям з бідних країн не роблять щеплення. Так думають навіть найрозумніші люди планети – від університетських викладачів до директорів мультинаціональних компаній і нобелівських лауреатів. Однак вони помиляються й роблять невиправдані узагальнення, що буцімто світ страшніший, жорстокіший і безнадійніший, ніж є насправді.

У цій книжці Ганс Рослінг із допомогою Улі й Анни показує, що не все так погано: насправді життя людей із різних країн постійно покращується. Автори наводять безліч прикладів, статистичних даних, роблять зважені висновки, щоб заспокоїти наші ірраціональні страхи та допомогти сприймати світ на основі фактів.

 

 

 

 Джонсон Спенсер. Хто взяв мій сир? Дивовижний спосіб упоратися зі змінами / пер. з англ. О.Асташова. – Київ: Наш Формат, 2018 - 72 с.

Це метафорична розповідь про наші життєві поривання — роботу, гроші, велику оселю, сім’ю та віднайдення балансу. Вони і є Сир, за яким ми женемося все життя. Час від часу Сир зникає з нашого поля зору, його в нас цуплять або ми не встигаємо за ним. Інколи ми вчасно бачимо можливості, миттєво кидаємося за ним, іноді – опираємося будь-яким змінам, хоча й знаємо, що вони приведуть до мети. Ця книжка вчить приймати незвідане, вдало маневруючи у лабіринті мінливих життєвих обставин та досягати успіху.

 

 

 

 

 

 Канеман Д. Мислення швидке й повільне.- К:Наш Формат, 2017.- 480 с.

Зазвичай ми вважаємо, що діємо раціонально. Але чи справді це так? На основі досліджень із когнітивної та соціальної психології Деніел Канеман розкриває таємниці роботи людського мозку, описує неусвідомлені упередження, властивості інтуїтивного та усвідомленого мислення, роль емоцій в оцінних судженнях. Без цих знань ви ризикуєте зробити неправильний вибір у магазині, інвестувати в неуспішні проекти й загалом приймати неправильні рішення. «Мислення швидке й повільне» навчить вас ефективно користуватися обмеженим ресурсом уваги, ухвалювати рішення в умовах невизначеності й удосконалювати власні судження. Утім книжка не є сухою інструкцією з експлуатації мозку. Це психологічна драма з двома дійовими особами у вашій голові — інтуїтивним та усвідомленим мисленням.
Для найширшого кола читачів; для тих, хто прагне зрозуміти поведінку мозку у процесі прийняття рішень і навчитися розпізнавати власні помилки й упередження; для тих, кого цікавить маркетинг і поведінкова економіка. 

 

 

 

 Крістіан Б., Ґріффітс Т. Життя за алгоритмами. Як робити раціональний вибір.- Наш Формат, 2020.- 336 с.

Іноді ми заздримо машинам, які розраховують усе до дрібниць і не помиляються. Та що, як і люди можуть жити за алгоритмами й отримувати передбачуваний результат? Вигідно і вчасно продати гараж, знайти собі пару та навіть зв’язати светр. Як стверджують автори, усі ці дії можуть бути успішними, якщо дотримуватися певної послідовності кроків, що і є загадковим алгоритмом.
Для широкого кола читачів, всіх, хто хоче навчитись вирішувати типові проблеми, з якими люди стикаються щодня. 

 

 

 

 

 

 Келлер Ґ., Папасано Д. Одна справа. Як робити менше, а встигати більше.- Наш Формат, 2017.- 208 с.

Вам потрібно менше. Вам потрібно менше відволікатися, витрачати менше часу на другорядні речі, марнувати менше життєвих сил на неефективну роботу, давати менше невиконуваних обіцянок і брати на себе менше непідйомних зобов’язань. Водночас ви прагнете більшого. Більшої продуктивності, більших доходів і більшого задоволення від життя. Зараз вам здається, що цього неможливо досягти. Рецепт вашого успіху на диво простий — варто лише визначити ОДНУ справу, ВАШУ справу, саме вона зробить вас щасливим у всіх сферах життя — робочій, особистій, сімейній і духовній.
Книжка стане в нагоді всім, хто хоче досягти високих результатів, витрачаючи час ефективно й розумно.

 

 

 

 

 Кріс Восс, Тал Рез Ніколи не йдіть на компроміс. Техніка ефективних переговорів. - К: Наш Формат, 2021. - 264 с

Життя — це серія постійних переговорів. Ми домовляємося про ціну на вживане авто, про заробітну платню чи те, хто виконуватиме хатні справи в нашій сім’ї. Фактично це єдиний прийнятний спосіб добитися чогось від іншої людини. Кріс Восс понад 20 років працював переговорником ФБР зі звільнення заручників та вів надскладні перемовини з немислимо високими ставками. Після завершення кар’єри він зрозумів, що прийоми, які напрацювали він і колеги, можуть так само ефективно застосовуватися в будь-якій сфері та будь-яких стосунках.

 

 

 

 

 Ґоулман Д. Емоційний інтелект лідера. - К:Наш Формат, 2019. - 288 с
Тривалий час люди вважали, що емоції в ділових стосунках шкодять нормальній роботі компаній. Однак управляти — це не лише налагоджувати процеси, створювати стратегію і продукувати сильні ідеї. Справжній лідер має надихати, пробуджувати ентузіазм, підтримувати в людях мотивацію і знаходити їхні найсильніші сторони. Що дає лідеру сил горіти своєю роботою й залишатися вірним компанії? Як він створює атмосферу, сприятливу для креативних ідей та інновацій?
Книжка для всіх, хто цікавиться психологією, лідерством, для керівників усіх рівнів, HR-фахівців.

 

 

 

 

 Ґолдсміт, Маршалл Перемикайся. Стань тим, ким хочеш бути / Маршалл Ґолдсміт, Марк Рейтер ; пер. з англ. Наталії Валевської. — К. : Наш формат, 2017. — 240 с.

Чи уявляли ви колись «себе ідеального»? А що зробили для того, щоб таким стати? Мож­ливо, ви хотіли присвятити час рідним або почитати фахову книжку, але вже півтори години граєте в ігри на смартфоні. Давно мріяли схуднути, але не можете встояти перед ароматом тістечок. Середовище постійно відволікає нас від мети так званими тригера­ми — ароматами, гаджетами та іншими дрібницями. Як «перемкнутися» зі спокуси на бажану дію, а потім перетворити це на звичку, розповість Маршалл Ґолдсміт.

 

 

 

 

 

 Пітерсон Джордан 12 правил життя. Як перемогти хаос / пер. з англ. Дмитро Кожедуб. —. 3-тє вид. — К. : Наш Формат, 2021. — 384 с.

Не можна чесноти підмінити толерантністю, а відсутність чітких моральних ідеалів
пояснити повагою до думки інших, переконує канадський психолог Джордан Пітерсон.
За його словами, людям потрібна система цінностей, яка допомагає наповнити життя
сенсом, боротися з безнадією, відчаєм та хаосом.
У відповідь на запитання одного користувача популярного сервісу Quora «Що найкориснішого про життя мусить знати кожен?» Пітерсон описав правила, якими має керуватися людина. Ці правила стали надзвичайно популярними, а його лекції та виступи спровокували серйозну суперечку в інтелектуальних колах світу. У пропонованій
книжці Пітерсон представляє свої контроверсійні ідеї у вигляді мотиваційних порад,
підкріплюючи їх аргументами з біології, літератури, міфології, психології. Автор критикує покоління двотисячних за нігілізм, наголошує на розвитку індивідуальності, а також переконує — головне правило життя полягає в тому, що кожна людина мусить узяти на себе максимально посильну відповідальність за власне життя, суспільство і світ.

 

 

 

 Левітін Д. Книга «Структуроване мислення. Ясний розум в інформаційному хаосі. - К:Наш Формат, 202. - 466 с.

Сучасний інформаційний простір щодня перенавантажує нас величезною кількістю даних. За такого ритму життя нам доводиться якомога швидше приймати рішення й реагувати на стрімкі зміни в суспільстві. Тому й не дивно, що час від часу ми спізнюємося на зустрічі, губимо речі й почуваємося виснаженими, наздоганяючи загальний світовий темп. Однак за допомогою нейронауки можна впорядкувати своє життя.
Книжкa для найширшого кола читачів, вcix, xтo цiкaвитьcя caмopoзвиткoм, мeтoдикaми прийняття рішень та сприйняття інформації, poзвиткoм eфeктивниx cтpaтeгiй миcлeння. 

 

 

 

 

 Фосслін, Ліз Емоції на роботі. Як вони сприяють нашій успішності / Ліз Фосслін і Моллі Вест Даффі ; пер. з англ. Валерія Глінка.-  К: Наш формат, 2021.- 264 с

Нам нав’язали, що справжній професіонал придушує свої емоції та не дає волі почуттям. А якщо це неправильно? Експертки з розвитку компаній Ліз Фосслін та Моллі Вест Даффі розвінчують цей міф і запевняють: ігноруючи емоції на роботі, ми ризикуємо припуститися багатьох помилок. За допомогою прикладів та різноманітних досліджень вони доводять: успішні команди народжуються лише там, де є психологічна безпека і емоційний баланс. Відчуття успіху щодо річного звіту і підвищення зарплатні – значущі емоції, але й радість від схвального емоджі директора, злість на колегу чи заздрість – не менш важливі під час роботи. У цій книжці авторки подають корисні поради та дотепні ілюстрації про ситуації, які виникали майже за кожним робочим столом. Ліз Фосслін та Моллі Вест Даффі доведуть, чому варто припинити пригнічувати свої емоції на роботі, знайти правильні канали спрямування заздрості й тривоги, створити краще і приємніше робоче місце та нарешті полюбити понеділок.

 

 

 Талер Річард, Санстейн Кас Поштовх. Як допомогти людям зробити правильний вибір / пер. Ольга Захарченко. К.: Наш Формат, 2017. — 312 с.

Приймати рішення – це наче шукати потрібні двері у закручених коридорах багатоповерхового будинку. Тому й не дивно, що ми часто опиняємося не там, де хотіли б.

Щоб вирішити цю проблему, професор економіки Річард Талер і професор права Кас Санстейн пропонують концепцію поштовхів, або наджів. Це м’який спосіб вплинути на вибір людини, не вдаючись до маніпуляцій, заборон чи наказів. За допомогою поштовхів можна сприяти розумним покупкам та інвестиціям, економії електроенергії, безпеці на дорозі, вживанню здорової їжі та багатьом іншим корисним речам. Тобто підштовхнути людину до "правильних" дверей, зберігаючи свободу вибору кожного.

 

 

 Рок Д. Твій мозок у роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше. - К:Наш Формат, 2019. - 288 с.

Іноді непомітні внутрішні рішення, що відбуваються за мілісекунди, змінюють все. Саме так ти раптово відволікаєшся, перенавантажуєшся, перемикаєшся на інше завдання і врешті-решт забуваєш, над чим працював. Девід Рок, тренер з продуктивності, що допомагає організаціям на зразок HP, MasterCard, Microsoft, NASA, запевняє: стати зосередженішим можна тоді, коли зрозумієш, як влаштований та функціонує мозок.
Книжка для широкого кола читачів, для всіх, хто хоче працювати ефективніше, навчитись делегувати повноваження та оцінювати робочі завдання. 

 

 

 

 

  Ерікссон Андерс, Пул Роберт Шлях до вершини. Наукові поради про те, як досягнути професіоналізму / пер. з англ. Наталії Кошманенко. — К. : Наш формат, 2018. — 304 с.

Якщо ви мрієте досягти вершин професіоналізму, є дві новини - приємна й не надто. Почнімо з другої. Навіть якщо ви присвятите певній справі дуже багато часу, немає гарантії, що рухатиметеся вперед. Популярна формула «10 тисяч годин, щоб стати експертом» є неефективною, стверджує психолог Андерс Ерікссон. Приємна новина в тому, що шлях до вершини існує, й дістатися туди може будь-хто.

Психолог протягом 30 років вивчав історії видатних людей із різних сфер - олімпійських чемпіонів, гросмейстерів, піаністів-віртуозів - та дійшов висновку, що таємниця криється у здатності обрати правильну модель навчання і вмінні сконцентруватися на потрібних навичках.

 

 

Брукс Д. ДНК особистості. -  К:Наш Формат, 2017.- 376 с.

Щороку ми дізнаємося дедалі більше нових слів у галузі економіки, комп’ютерних технологій і маркетингу, натомість невпинно убожіє наш лексикон у сфері етики й моралі. Девід Брукс б’є на сполох: очевидно, що сучасне суспільство у гонитві за новаціями нехтує усталеними етичними принципами, втрачає моральні стимули й ідеали, руйнує свій духовний стрижень. «ДНК особистості» про те, як переглянути власні пріоритети і зосередитися на внутрішніх чеснотах. Вона покаже, як деяким людям вдалося проторувати шлях до сильного характеру і стати гідною особистістю. Їхні історії стануть для читача певними орієнтирами у пошуках власної стратегії гартування характеру, допоможуть пізнати себе, віднайти душевну гармонію і щастя.
Для якнайширшого кола читачів, усіх, хто прагне вигартувати свій характер і прожити достойне життя. 

 

 

 

Ґодін С. Усі ми трохи дивакуваті: міф про масовість та кінець конформізму - К:Наш Формат, 2016.- 104 с.

Останні декілька століть нам вказували, що купувати, що дивитися і як думати. Нас вчили не вирізнятися. Сьогодні ж світ стрімко змінюється і ми є свідками боротьби між масовістю та неформатом. Інакшість сьогодні – нова норма. Саме тому сучасні компанії, які хочуть вижити, мають орієнтуватися на «інакших» і вести їх за собою, надихаючи створювати щось нове, а не те, що нав’язує система.

Як не загубитися і вижити в епоху індивідуальності, як не пропустити унікальні бізнес-можливості – саме про це стисло, але неймовірно яскраво та аргументовано розповідає Сет Ґодін.

Для якнайширшого кола читачів, усіх, хто хоче розпочати власну справу, зрозуміти потреби суспільства та знайти натхнення. 

 

 

 Томчук Д. Тут клює. Відверті історії українського бізнесмена.- К:Наш Формат, 2019.- 384 с.

Український бізнес — це не проста прогулянка. Він формувався у жорстких умовах: коли розвалювалися старі економічні зв’язки та створювалися нові. Тому й уроки, які він дає, — безжальні й унікальні. У цій книжці інвестор Дмитро Томчук ділиться власними спостереженнями, які він накопичив протягом десятків років підприємництва — від 90-х до сьогодні. Як зробити так, щоб гроші працювали на вас? Чи можна довіряти партнерам? Коли потрібна дискусія, а коли — одноосібні рішення? І, зрештою, чому попри всі труднощі варто розбудовувати власну справу в Україні?
Для всіх, хто цікавиться підприємництвом, має власну справу чи планує розпочати її або просто прагне зрозуміти історію та психологію українського бізнесу. 

 

 

 

Кемп Д. Спершу скажи "НІ". Інструменти професійного переговорника.- К:Наш Формат, 2019.- 256 с.
Якщо ви повернулися із чергових переговорів з відчуттям, що уклали взаємовигідну угоду, — задумайтеся. Вам пообіцяли максимально можливе, ви трохи поступилися, але очікуєте на перемогу в довгостроковій перспективі? Шкода, утім, ви спокусилися на невигідний компроміс. Тренер з переговорів Джим Кемп кидає виклик популярній стратегії win-win і стверджує, що за такої угоди переможці стають переможеними.
Для нaйшиpшoгo кoлa читaчiв, вcix, xтo xoчe нaвчитиcя aбo пoглибити нaвички вeдeння пepeгoвopiв у дiлoвиx cтocункax тa пoзa ними. 

 

 

 

 

 

 Гаят М., Гаркаві Д. Дивись уперед. Надійний шлях до омріяного життя.- К: Наш Формат, 2016.- 176 с.
Багато людей не визначають пріоритетів, не формулюють мети життя і, як наслідок, просто пливуть за течією. Такі люди ризикують опинитися не там, де хотіли. Коли життєва ріка починає кидати тебе на порогах, де шукати рятівний круг, як не втратити весло, що допоможе повернутися на обраний шлях? Автори цієї книжки — відомий блогер Майкл Гаят і бізнес-тренер Деніел Гаркаві — вважають, що врятує ефективний життєвий план.
Книжка стане в нагоді усім, хто хоче розвиватись і змінюватись, та вважає, що життя має приносити радість. 

 

 

 

 

 

 Клейсон Д.Найбагатший чоловік у Вавилоні.- К: Наш Формат, 2017.- 136 с.
Змінилися часи, замість золотих монет з’явилися паперові купюри й картки для виплат, та незмінними залишаються закони грошей. Ще давні вавилоняни знали, як заробляти й примножувати статки. Так вони перетворили своє місто в найбагатше у світі. Завдяки книжці «Найбагатший чоловік у Вавилоні» кожна людина може відкрити для себе закони грошей. Цю збірку притч Джорджа Клейсона, стилізованих під вавилонські історії, ще називають посібником із фінансової кмітливості.
Для тих, хто хоче розпрощатися з порожнім гаманцем. 

 

 

 

 

 

 Лівітін М. Сторітелінг для очей вух і серця.- К: Наш Формат, 2020.- 184 с.
Сторітелінг — це наука, без якої не обійтися: у професійному та повсякденному житті ми щодня розказуємо історії, чуємо їх та хочемо бути почутими. Історії — це універсальна мова, що зрозуміла кожному, якщо знати, як правильно її використовувати. Марк Лівін, досвідчений письменник та блогер, ділиться власними секретами задуму, побудови та розповіді вдалої історії на конкретних прикладах. Автор вчить розуміти текст та пояснює, чому так важливо не лише бачити та чути історію, а й відчувати її на кожному із можливих рівнів.
Книга сподобається широкому колу читачів, що зацікавлені в історіях: письменникам, рекламістам, копірайтерам, журналістам, усім, хто розуміє важливість історій та вміння їх розповідати.

 

 

Літкотт-Гаймс Д. Як виховати дорослого: підготовка дитини до успішного життя.- К: Наш Формат, 2019. - 360 с.

Батьківська гіперопіка, на думку Джулі Літкотт-Гаймс, уже набула масштабів катастрофи. Сучасна молодь не готова найближчим часом перебрати на себе відповідальність за долю країни. Ба більше, вона не готова навіть відповідати за власне життя. На численних життєвих прикладах і багаторічних дослідженнях авторка показує, що батькам насамперед потрібно не перевиховувати дітей, а змінюватися самим. На прикладі власної родини авторка демонструє як вирватися з лабетів надмірної опіки щодо власних дітей, і перестати поповнювати лави «батьків-квочок».

 

 

Маккріді Е. Я!Я!Я! Як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків. - К: Наш Формат, 2018.- 328 с.

У світі панує епідемія дитячого егоцентризму. Багато дітей вважають, що отримати найкраще вони можуть як подарунок, не докладаючи жодних зусиль. Навіть більше, що цей подарунок їм хтось мусить зробити і що життя саме по собі їм винне.
Як дізнатися, що ця епідемія дісталась і до вашої родини?
Вас дратують забаганки дітей, але ви все одно їх виконуєте.
Ви з останніх сил намагаєтеся підтримати лад у домі, а всі надто зайняті перед телевізором, щоб вам допомогти.
Ви не можете зайти до магазину і не купити чогось смачненького.
Ви робите за дітей те, що вони мають робити самі.
Ви пропонуєте підкуп і винагороду, коли хочете, щоб діти на щось погодилися.

 

 

 

Ніколс Т. Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими.- К: Наш Формат, 2019. - 240 с.

У наш час кожен вважає себе експертом. Усі дають поради, як керувати країною, реформувати економіку, лікувати хвороби чи правильно харчуватися. Автор цієї книжки вважає, що це колапс експертності, спричинений гуглом, заснований на вікіпедії та підживлений соцмережами. Ніхто більше не розмежовує думок обивателів і фахівців, а головна мета будь-якої розмови — довести, що хтось не має рації.
Книжка для широкого кола читачів, для всіх, хто хоче мати здоровий скептицизм щодо експертних думок, розвинути критичне мислення та успішно протистояти інформаційному шуму. 

 

 

 

Кейн С. Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати, 2021. - 368 с.
Кілька століть нам нав’язували ідеальний образ людини — комунікабельної, харизматичної, енергійної, — мовляв, саме ці риси — запорука успіху. Тому й не дивно, що більшість переступила через себе, намагаючись відповідати цьому взірцеві.

Сьюзен Кейн вважає, що час скинути маски, і на численних прикладах з політики, бізнесу, освіти, громадського та культурного життя розповідає, у чому криється потенціал тихих людей. Кейн сама інтроверт, тому щиро ділиться порадами, як здобути успіх на роботі і в особистому житті, при цьому залишаючись самим собою.
Для інтровертів та екстравертів, усіх, хто цікавиться психологією, особистісним розвитком, побудовою стосунків. Авторка дає практичні поради, як ефективно вести переговори, будувати кар’єру і влаштувати особисте життя, врахувавши особливості інтровертності. 

Категорія: Виставки | Переглядів: 126 | Додав: admin | Теги: мислення, Мотивація, виховання, лідерство, виставка психологія, саморозвиток | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024