Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 1 » Виставка нових надходжень
11:52
Виставка нових надходжень

Виставка нових надходжень.

Тематика: психологія, саморозвиток, освіта, робота мозку

 

Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над розв’язанням математичної задачі.
Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто прагне до саморозвитку, для викладачів, батьків, студентів, тих, кому важко вчитися загалом, а особливо тих, хто ненавидить математику й природничі науки.

 

 

 

 

Розум: та все добре! У тебе є робота, дах над головою, їжа і друзі.
Емоції: щось так тоскно.
Якщо ви переживали схоже й не могли втямити, у чому річ — ця книжка для вас. У ній журналіст Марк Лівін і психотерапевт Ілля Полудьонний простими словами розповідають про емоції та почуття. Вони вчать розшифровувати повідомлення, що приходять у чат із самим собою: «Ти вже кілька днів сумуєш. Зверни на це увагу». Або: «Здається, ти заздриш другові, який знайшов нову роботу. Може, тобі теж час щось змінити?». Структурно книжка складається з 20 розділів. Кожен присвячується окремому почуттю чи емоції: злості, заздрості, образі, сорому, самотності тощо.
Для широкого кола читачів, всіх, хто хоче краще зрозуміти себе та навчитись швидко адаптуватися до життєвих ситуацій.

 

 

 

 «Не для світу цього», — можна сказати про мозок людини. Так, наш складний і багатогранний мозок формувався не для сучасної цифрової епохи зі смартфонами та планшетами. Не для середовища, де вдосталь їжі й мізерні шанси стати обідом хижака. І навіть не для світу, де відчайдушно прагнуть щастя. Мозок розвивався в умовах, де на першому місці було виживання (який сенс робити людину щасливішою, якщо завтра її з’їсть гепард?). Він винагороджував людину дофаміном за калорійну й солодку їжу, що насичує і рятує від голоду. Але часи змінилися, а мозок лишився таким самим.
Для широкого кола читачів, всіх, хто хоче покращити якість свого життя та подолати залежність від соціальних мереж. 

 

 

 

 

 Процес виховання досі виснажує вас? Дитина поводиться агресивно, вередує чи влаштовує істерики? Завдяки порадам Дена й Тіни ваше повсякденне спілкування з дитиною стане захопливим і допоможе їй зростати гармонійною особистістю. Потрібно лише усвідомити особливості роботи мозку дитини. Із книжкою, яку ви тримаєте в руках, це під силу і дорослим, і малечі.

Захопливий текст і цікаві сюжетні ілюстрації допоможуть навіть дошкільнятам зрозуміти себе, свої почуття та поведінку, а отже — навчать їх самоконтролю. Ця книжка проведе вас лабіринтами лівої та правої півкуль, підніме з нижнього поверху мозку на верхній, ви знайдете схованку дитячих страхів і зазирнете у свідомість. А дванадцять дієвих стратегій підкажуть, як виховати успішних, турботливих, упевнених у собі дітей.
Книжка буде корисною батькам, вихователям, учителям, а також усім, хто цікавиться дитячою психологією та вихованням. 

 

 

 

    

Коли ми починаємо кар’єру, відкриваємо власну справу чи стартуємо з новим проектом, то часто боїмося і йдемо протореним шляхом. Школа, університет та оточення нав’язують нам: обери стандартний варіант, це найбезпечніше. Однак іноді найкраща стратегія — це помилятися, експериментувати й мислити креативно. І неважливо, вам 20 чи 50. Цю книжку викладачка Стенфордського університету Тіна Сіліґ написала насамперед для свого сина, намагаючись застерегти від помилок, яких припустилася сама. Це не черговий підручник з покроковими інструкціями, як досягти успіху, а історія про те, як залишатися сміливим, рішучим і не боятися бути унікальним усе життя.
Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто прагне до саморозвитку, мріє навчитися мислити нестандартно та креативно. 

 

 

 

 Щодня ми намагаємося боротися з поганими звичками: менше залипати у смартфони, відмовитися від пізніх походів до холодильника, кинути курити. Ми обіцяємо собі «з наступного тижня» більше рухатися, здоровіше харчуватися чи раніше лягати спати. А коли все це не вдається — звинувачуємо себе, списуючи на слабку силу волі. Автор цієї книжки переконує: припиніть силувати себе і спробуйте змінити коло спілкування. Коли ми активно впливаємо на умови навколо нас, наприклад, оточуємо себе новими людьми, іншими стають і наші емоції, думки та цінності.
Книжка для найширшого кола читачів, для всіх, хто цікавиться саморозвитком, мотивацією, прагне змінюватися та покращувати своє життя.

 

 

 

 

 Що робить людей видатними? Чому одні часто зазнають невдач у житті, а інші досягають високих результатів? Не поспішайте пояснювати все природними здібностями. На численних прикладах і дослідженнях Анжела Дакворт переконує, що талант — не запорука успіху. Реальні досягнення можливі лише завдяки наполегливості та відданості власній справі. Хай би якими геніальними ви були, завдяки завзяттю ви матимете перевагу в будь-якій сфері.
Для якнайширшого кола осіб; для читачів будь-якого віку та фаху, які прагнуть якнайповніше реалізувати свій потенціал, стати завзятішими у втіленні життєвих планів. Книжка також буде корисною для батьків і допоможе виховати дітей наполегливими та життєлюбними особистостями.

 

 

 

 

 Автор цієї книжки все дитинство та юність страждав на дислексію. Та вже за 10 років після закінчення школи побив світовий рекорд із запам’ятовування перших десяти тисяч цифр числа Пі. За допомогою пропонованих Горслі інструментів, стратегій та вправ із тренування пам’яті, ви не лише зможете працювати більш ефективно та креативно, а й піднімете рівень своєї ерудованості.
Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто прагне до саморозвитку, для викладачів, батьків, студентів. 

 

 

 

 

 

 

 

 Вважається, що для ефективного навчання потрібна практика і ще раз практика. Багато хто переконаний: якщо багато повторювати, то можна надовго запам’ятати. Але насправді це не так. Дослідження доводять, що повторення не сприяють засвоєнню матеріалу, на відміну від деяких порівняно простих методик. Наприклад, краще переказувати інформацію, ніж просто перечитувати, знання ліпше засвоюються, якщо розглянути їх у ширшому контексті, а об’єднання знань у так звані ментальні моделі спрощують запам’ятовування складного матеріалу.
Книжка для студентів і викладачів, бізнес-коучів, а також для всіх, хто практикує освіту впродовж всього життя. 

 

 

 

 

 

 Усі ми начебто вміємо вчитися. Але на заваді до омріяних гарних оцінок часто стають погані зомбі. Це наші недобрі звички: відкладати навчання на потім, відволікатися на смартфон, не спати перед контрольною чи іспитом. Та, на щастя, існують і хороші зомбі, подружитися з якими допоможе ця книжка. Окрім цього, у ній є багато цікавих навчальних технік і відповідей на несподівані запитання. Як космічні прибульці, помідори й восьминоги допомагають вчитися? Як стати профі в математиці, якщо навіть множення на 2 часто викликає труднощі? Яка користь від методу гумової качки?
Книга для дітей, підлітків, викладачів та батьків, а також для всіх, хто допомагає дітям ефективно навчатись. 

 

 

 

 

 

Грант-Галворсон Г. Успішні. Як ми досягаємо мети.- К: Наш Формат, 2019 - 256 с.

Іноді ціль не виправдовує засоби, надзусилля не приводять до успіху й навіть найчіткіші плани провалюються. Усе очевидно: ви неправильно визначили мету. Дослідниця психології успіху Гайді Ґрант-Галворсон запевняє, що одним з основних умінь для досягнення цілі є здатність не лише посилювати самоконтроль на шляху до бажаного, а й вчасно послабити його і навіть піддатися спокусі.
Книга для широкого кола читачів, для всіх, хто хоче навчитись ставити цілі та їх досягати. 

Переглядів: 133 | Додав: admin | Теги: стратегії, управління, переговори, структуроване мислення, Психологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024