Бiблiотека  Хотiвського академічного ліцею
імені Левка Лук'яненка
  

Адреса: 08171, Київська обл, Обухівський р-н,
с. Хотів, пл.Паширова,1                       
E-mail:  bibl-hotivnvk@ukr.net                              





Меню сайту

Категорії розділу

Оголошення [22]
Знаменні дати [121]
Масова робота [15]
Всеукраїнський місячник бібліотек [9]
Тиждень дитячого читання [1]
Акції [1]
Виставки [38]
Проекти [6]
Віртуальні подорожі [2]
Замовлення підручників [4]
Вчителям [26]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Листопад » 30 » Виставка нових надходжень до бібліотеки
11:27
Виставка нових надходжень до бібліотеки

Виставка нових надходжень до бібліотеки

Тематика: Історія, соціологія, політика, право, спорт, біографії

 

Трансформація української національної ідеї / упоряд. О.Доній – К. :Наш формат, 2019. – 464 с.

У цій збірці 30 відомих українських істориків, філософів, політологів, культурологів дають власні відповіді на питання про те, як розвивалася «українська
ідея», чому і на якому етапі вона загальмувала, і що слід зробити, щоб «українська ідея» знову стала «українською мрією».
Уперше в цій книжці формулюється найчіткіша дефініція української національної ідеї, розкриваються три попередні етапи та моделюється наступний, четвертий, «конкурентний» етап.
Видання для тих, хто хоче розібратися в українських цінностях і готовий
до їхнього оновлення.

 

 

 

Фукуяма Френсіс. Ідентичність. Потреба в гідності й політика скривдженості / пер. з англ. Тетяна Сахно. К. : Наш Формат, 2020. 192 с.

Ця книжка не з’явилася б, якби в листопаді 2016 року Дональд Трамп не став президентом США. Саме така сумнівна перемога підштовхнула Френсіса Фукуяму вивчати питання ідентичності, але не індивідуальної, а колективної — релігійної, расової, етнічної, політичної. Ідентичності, що спричиняє демократичні революції, розв’язує соціальні рухи, скидає й обирає президентів, перешкоджає Україні вибудувати ефективні інституції, диктує Британії шлях без Євросоюзу, а Росії — повернення до авторитарних традицій.

Як ідентичність змінюватиме світ? Яка загроза криється в зацікавлених групах? Чому політика ідентичності підриває засади ліберальних демократій? Відповіді на ці й низку інших питань дає Френсіс Фукуяма, апелюючи до історії, філософії і здорового глузду.

 

 

 

 

Аркас М. Історія України-Русі. - К: Наш Формат, 2020.- 436 с.

Книжка, яку ви тримаєте, — це репринт другого (позацензурного) видання, яке вийшло у Кракові 1912 року. Готували його до друку Богдан Лепкий і В’ячеслав Липинський уже після смерті автора та Василя Доманицького, редактора першого видання 1908 року (петербурзького, цензурованого). Перше видання накладом 7000 примірників розкупили вже за місяць. Більшу частину накладу другого видання книжки спалили російські війська під час Першої світової війни, відтак воно стало бібліографічною рідкістю. На переконання Євгена Чикаленка, ця книжка після «Кобзаря» є найкориснішою.
Для найширшого кола читачів, усіх, хто хоче поглибити знання з історії рідної країни від давніх часів до початку ХХ століття 

 

 

 

 

Бандера С. Перспективи української революції. - К: Наш Формат, 2020. - 664 с.
«Перспективи Української Революції» — це зібрання статей Степана Бандери, що вийшло друком у Мюнхені 1978 року. На відміну від інших репринтів, у цій книжці додано передмову О. Сича, глосарій рідковживаних, малозрозумілих і діалектних слів, іменний і географічний покажчики. Також за допомогою QR-кодів читач зможе потрапити в онлайн-медіатеку, де зібрано оцифровані видання середини минулого сторіччя, у яких публікувався автор. А ще там можна побачити десятки зображень, пов’язаних із життям Степана Бандери та діяльністю ОУН, і навіть почути живу мову Провідника. Видання здійснюється з дозволу родини Бандер та завдяки сприянню Центру національного відродження імені Степана Бандери.
Для тих, хто хоче більше довідатись про життя, розвіяти міфи та краще зрозуміти світогляд Степана Бандери. 

 

 

 

Міллард К. Герой імперії. - К: Наш Формат, 2018.- 360 с.

Звідки з’являються особистості, які у важкий момент здатні об’єднати всю націю? Що визначає долі героїв — особистий вибір чи життєві обставини? Вінстон Черчилль у 24 роки був переконаний, що досягне абсолютної вершини в політиці. Його амбітність, цілеспрямованість і впевненість змушували перейнятися цією думкою інших. Однак Вінстону знадобилося сорок років, щоб проторувати свій шлях до найвищого політичного кабінету.
Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто цікавиться історією, політологією та біографіями визначних особи
стостей.

 

 

 

 

 

Айзексон В. Енштейн. Життя і всесвіт генія. - К: Наш Формат, 2019ю - 528 с.

Атмосфера початку XX століття була наелектризована бунтарським духом новизни: Пікасо, Джойс, Фрейд. У цей ряд постатей, які зламали традиційні уявлення, можна вписати й Альберта Ейнштейна — генія, що перевернув наше розуміння фізики. Ця інтелектуальна подорож почалася 1895 року, коли шістнадцятирічний Альберт поставив собі питання: що ми побачимо, якщо летітимемо поруч із променем світла. А вже через 20 років створив одну з найкрасивіших теорій в історії науки — загальну теорію відносності — та вивів найвідоміше рівняння Е = mс 2.
Для найширшого кола читачів, всіх, хто цікавиться біографіями видатних особистостей, життям науковців та постаттю Альберта Ейнштейна.

 

 

 

 

 Гайовий М. Від дірявих кедів до мільйонів доларів. Неймовірна історія Слави Медведенка. - К: Наш Формат, 2020.- 160 с.
В дитинстві Слава Медведенко ненавидів баскетбол: він був найвищим у класі, тому всі радили йому зайнятися цим видом спорту. У підлітковому віці хлопець полюбив цю гру, але за можливість мандрувати й купувати... йогурт, жуйки і пляшки газованки (це ж були «лихі дев’яності»!). Та з роками пріоритети змінилися. Баскетбол став для Слави справою життя, якій він віддавав стільки часу, що буквально протирав кеди до дір. Він виступав за команди з України, Литви, а згодом грав за клуби НБА — «Лейкерс» і «Атланту».
Для широкого кола читачів, всіх, хто цікавиться баскетболом та розвитком українського спорту. 

Категорія: Виставки | Переглядів: 134 | Додав: admin | Теги: виставка соціологія, статистика, Психологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Завітайте до нашої бібліотеки!
Ми знаходимося тут:



Архів записів
Форма входу


Copyright MyCorp © 2024